IPA написа:
Маца, не съм правила картофи върху сол. Обикновено ги завивам в алуминиево фолио и ги слагам около / зад тавата във фурната / или на скара /.
Може да е от сорта картофи, въпреки че на пазара има "само" самоковски и родопски такива
. За първи път ли ги готвиш така.
IPA, обикновено и аз правя картофите или във фолио, или в тавичка с вода, масло и прочие, но този път реших да пробвам рецептата. И да, за първи път ми беше точно в този вариант.
to4ica написа:
Надупените май не се белят, поне според рецептата, която имам. Режат се наполовина и се слагат с разреза надолу (нали затова са надупени). При мен стават добре заедно с пилето, коричката е хрупкава и ако искаш, може да си добавяш масло при консумацията.
Явно съм сбъркала принципно нещата
.
Точица, от твоето описание започна всичко, по повод печенето на пиле. Не е трябвало да ги беля. Но, както отбелязва и Griph, и сортът им е гаден, че пробвах и друго нещо да спретна пак не бяха вкусни.
Благодаря ви за поясненията, ще пробвам отново с по-читави картофи и този път ще проверя по-основно рецептата.