Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Фев, 2020 7:04 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Юни, 2007 9:12 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Снощи пържих тиквички. И понеже по едно време ми писна да овалвам всяко търкалце поотделно в брашно, посипах останалите в купата резенчета с брашънце и се опитах да ги овъргалям. Ама не съобразих, че нарязаните тиквички пускат вода, та се получи една гадна каша. Което не попречи на опържването, ама е неприятно на пипане.

Така че не правете така!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юни, 2007 9:58 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Алеко написа:
Което не попречи на опържването, ама е неприятно на пипане.
Ей, това голям провал, бе. Направо се чудя как има смелост да го напишеш.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юни, 2007 12:10 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Снощи пържих тиквички. И понеже по едно време ми писна да овалвам всяко търкалце поотделно в брашно, посипах останалите в купата резенчета с брашънце и се опитах да ги овъргалям. Ама не съобразих, че нарязаните тиквички пускат вода, та се получи една гадна каша. Което не попречи на опържването, ама е неприятно на пипане.

Така че не правете така!


Аз пък най-сетне успях да направя пържени тиквички без пържене, но това ми отне около година опити и провали.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юни, 2007 1:49 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
На пипане е гадно... ама си е вкусноооо! :facelick:
Много ми се папкат и на мен тиквички, ама ми се иска по-мързеливо да ги приготвя. Дали сте ги правили във фритюрник? Но без брашно ще трябва да са там...


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юни, 2007 2:06 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
ROSSI ROSSI написа:
На пипане е гадно... ама си е вкусноооо! :facelick:
Много ми се папкат и на мен тиквички, ама ми се иска по-мързеливо да ги приготвя. Дали сте ги правили във фритюрник? Но без брашно ще трябва да са там...


Аз ги правя в тава на фурна - режа тиквичките на дълго на филийки по около 0.5 см., овалвам ги в брашно и ги редя в намазнена тава, пека ги докато покафенеят. На вкус го докарват като пържени, но без да са толкова мазни. Забравих да кажа, че понякога ги ръся с олио отгоре, но малко.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2007 1:27 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Пържа ги по палубния метод.Нарязвам ги на търкалца,загрявам в една чугунена тенджерка олиото и пускам с шепата.Може би е по-правилно да кажа,че ги пържа като картофите.Една година моите заминаха на море две седмици преди мен и от скука ли,от що ли,реших,че една събота ще пържа тиквички.Цялата събота.15 кила.Голямо пържене падна,ама резултата оценихме зимата.Цялото количество го набутах в бурканчета от детска храна и стерилизирах.С кисело мляко,копър,чесън и малко смлени орехи,става невероятно мезе за ракийката.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2007 9:29 am Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Маца написа:
Аз ги правя в тава на фурна

Мацо, този метод много го уважавам - не висиш над котлона, не изпиваш всичката налична бира, докато ги приготвиш, а ефектът е същият.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2007 12:37 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
to4ica написа:
Маца написа:
Аз ги правя в тава на фурна

Мацо, този метод много го уважавам - не висиш над котлона, не изпиваш всичката налична бира, докато ги приготвиш, а ефектът е същият.


Напълно съгласна. И патладжаните така правя.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2007 10:15 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Мале,к'ви сте мързелани :P :lol: ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2007 11:04 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Мързелът - двигателят на прогреса.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2007 11:06 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Мързелът - двигателят на прогреса.


Да де, ние за това прогресивно се развиваме (аз на широчина например :) ).


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юни, 2007 1:33 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Маца написа:
MR.LAZY написа:
Мързелът - двигателят на прогреса.


Да де, ние за това прогресивно се развиваме (аз на широчина например :) ).

Да вляза в твоя дух - аз на височина :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB