Не знам какво му обърках на туй просто пюре, но на един етап като го опитах беше толкова горчиво, че дори аз не го харесах, за домашните не исках и да помислям! Може би беше от самият замразен спанак.
Сложих малко водица да заври и после ръснах в нея смело сушени зеленчуци. Добавих леко размразения спанак (понеже иначе е едно ледено блокче дето ще ми трябва 5-литрова тенджера, за го пусна цяло, го удрям яко в кухнеския плот
както си е опаковано и се натрошава много добре на малки парченца, които влизат във всякав тенджрка). Оставих го да се задуши за около 5-8 мин. Добавих му магданоз, копър (имах само сушени), малко чимен. Реших и да сложа малко пресен джинджифил (половин сантиметър от едно малко коренче), не толкова заради вкуса, колкото заради полезността. Хубаво де, ама като пасирах всичко, сместа беше със чуден зелен цвят и отвратно горчив вкус. Положението спатиха две сварени и пасирани картофчета, много шарена сол (имам една, в която едва се усеща солта, сложих 3! с.л. от нея), малко млян черен пипер и 25 гр. масло. Така вече беше прилично на вкус, а горчивината се забелязваше едва като някакъв доста остатъчен вкус. Но така и не разбах откъде дойде тази горчивина?!?