Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:28 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 31 Авг, 2007 11:18 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Тук ще се оплача от собственото си незнание и от производителите.
Та, купих аз за първи път в живота си агнешко бутче. Досега само котлетчета бях правила.
Бутчето беше дребничко, но за сметка на това пък почти цялото беше обхванато от един огромен синьо-лилав печат.
Опита се Мацов да го изчисти, после разви теорията, че не било толкова вредно това синьото мастило. Аз се примирих, сложих го в тавата, намацах го със сол, пипер и олио, враснах малко пресен джоджен около него и го оставих да "тищи" в печката за около 2.30 часа.
Резултатът:
Леко безвкусно (явно от джодена) тук-там тъмно лилаво агнешко.
Не че не го изядохме, ама ми звучеше досущ като една от героините на Жорж Перек в "Животът, начин на употреба", дето сервирала всеки ден храна в различен цвят.
Та се чудя от цялата тази история - Дали сините печати все пак не са вредни?
И защо джоджена убива чак толкова вкуса на агънцето?


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 11:48 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Агнешко по това време? По-скоро е било кучешко с печат :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 12:48 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Мацо, а печатът не беше ли върху ципата на бутчето? Щото ако е така махаш ципата и би трябвало с нея да падне и синьото. на мен със свинско ми се случи веднъж, но се наложи да изрежа само едно повърхностно парче месо...
А джоджена казват, че подобрява вкуса на агнето, не знам що е станало така. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 1:29 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Печатът се изрязва, но не би трябвало да е толкова голям :roll: (по-скоро два малки - на производителя и на контрольора)


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 1:29 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Куцо пиле написа:
Мацо, а печатът не беше ли върху ципата на бутчето? :(


Махнах, поточно Мацов махна ципата, аз се опитах да изрежа част от месото, но пак си остана.
Знам ли го какво е било, Шефе. Беше по-едричко от котка, пък за куче не съм се сетила. Вкусът във вътрешната част, незасегната от джоджена беше агнешки, ама знае ли човек до къде са стигнали новите технологии за овкусяване :) .


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB