Хич нямаше да ми дойде на ум какво се случва, ако се пасира чесън, но вчера го изпитах на собствен гръб (по-точно небце
) и дори намерих "научно" обяснение
Ужас!! Понеже много бързах, вместо да нарежа наситно половинката от малка скилидка чесън, която бях приготвила за крем-супата от броколи след като пасирам супата, взех че бутнах парченцето в тенджерката и пасирах всичко наред. Да не ви казвам каква люта манджа стана!!! Ау, все едно бях изсипала вътре три люти чушки барабар със семето!!! Днес ще се чудя как да я оправям. Най-вероятно ща направя на крем-супа копривката, която взех вчера и ще смеся двете супи (добре че рядко правя повече от 2-3 порции от манджа!). Копривата си беше цял плик, та се надявам да е достатъчно да омекоти онова люто чудо. Иначе аз и вчера си хапнах от него, но "подкрепена" от една
мазна зелена салатка.