Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:57 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Фев, 2008 4:53 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Странно ми се вижда фурната да е добре уплътнена 5 пъти, а на 6-ия не.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Фев, 2008 10:23 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Апр, 2005 12:36 pm Чет
Мнения: 97
Location: Варнаaaaa
Когато пека каквото и да е: баница, кекс, блатове за торта..., намазвам и стените на тавата.

За баница: със св. мас, маргарин или краве масло т.е. с "твърди" мазнини.

За сладкиши - намазвам с олио и задължително по-дебел пласт брашно. Когато сместа се отдели от стените - за мен това е СИГУРЕН признак на добре изпечен блат, кекс, пай... Не отварям фурната, докато не видя отлепен от стената блат, дори и при поливка за мусака.

Ако фурната ти, обаче, не е уплътнена добре - това наистина може да е проблем.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB