Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 3:15 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Апр, 2008 1:50 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
За да намалиш количеството мазнина, поето от кюфтетата, трябва да ги пържиш минимум на 190 С, в маслена баня. Така от високата температура веднага се образува коричка и няма как мазнината да проникне навътре.

НО при тази температура повечето масла се разпадат и стават, меко казано, вредни, а и мазнината след това не трябва да се използва. Може евентуално да се рециклира за гориво за трактори, но все пак става дума за литър-литър и половина (за едно пържене), не за една цистерна.

При "сухото" пържене отива до 1 с.л. олио за 12-16 големи кИфтака.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB