Смехурко, изчетох, каквото намерих в руските форуми и ето какво открих:
1. Силиконовата форма се намазва с масло или каквато мазнина ползваш само първия път.
2. Изпечените неща се оставят да изстинат изцяло във формата и се изваждат едва след това.
edit изваждат се след 10-15 минути
3. Времето за печене е по-кратко, отколкото в метални форми.
4. Понякога може да има проблеми с по-рядко тесто - да не се изпича добре и да е глетаво.
5. Във формата не трябва да се реже с нож и тя по принцип трябва да се пази от надраскване.
Смехурко, опитай да печеш отначало в намазани форми, може пък после да се оправят
Аз имам само една форма, коледна, която използвах само веднъж преди две години и сладкишът ми не залепна, но пък и формата не е супер джиджана (грозна сива тайванска елхичка) и ако не се беше получил десертът, вероятно щях да я изхвърля.