Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:44 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 68 мнения ]  Към страница 1, 2, 3  Next
Message
Сготвено на: 12 Авг, 2008 9:04 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
За всички мои почитатели, които можеби смятат, че през лятото няма атракции: Онази вечер най-сетне успях да изгоря мусаката до такава степен, че беше останал само един слой (около 1 см), който обаче след щателно почистване ставаше и за ядене.
И понеже е хубаво да се оправдавам, ще кажа, че олимпийските игри са виновни за това, и най-вече скоковете във вода. Просто не можах да откъсна очи от тези стегнати мъжки тела. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 9:17 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Маца написа:
олимпийските игри са виновни за това, и най-вече скоковете във вода. Просто не можах да откъсна очи от тези стегнати мъжки тела. :lol:


Напълно те разбирам :lol: И аз снощи това гледах, добре, че бях направила преди това паста с доматен сос, та избегнах опасност от загаряне.
Но, браво, поддържаш високото си ниво! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 10:12 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вече се чудех, Маце, кога пак ще се похвалиш с някой нов подвиг. Даже докато беше в Албиона, специално следях тамошната преса в очакване да намеря събощение за някой домашен пожар, ама там май си поолабила дисциплината.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 1:19 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Вече се чудех, Маце, кога пак ще се похвалиш с някой нов подвиг. Даже докато беше в Албиона, специално следях тамошната преса в очакване да намеря събощение за някой домашен пожар, ама там май си поолабила дисциплината.


А, не съм, но ме прекараха там, печката беше с таймер. :lol: Пък и бяхме трима души и все някой се сещаше за манджата, която гори в печката. :) И друго, бяха ме оставили основно на салатения бар (бях "твърде квалифицирана" за печенето на бутчета и пържолки :) ), а там някак си е трудно да прегориш нещо. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 1:42 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Без да искам да ти оспорвам първенството :) , мога ли да те успокоя, че аз за един ден успях на обяд да си изгоря единия пръст с карамел, а вечерта да порежа другият на другата ръка. :mrgreen: Така , че можем да обменяме опит. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 2:13 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
А, Миш, ти си за друга категория (бичовете и камшиците са в друга секция :lol: ), аз само се старая да подпаля къщата, много по-рядко се самоизтезавам.
Дано да са ти минали изгарянията и порязванията.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 2:18 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Минаха, но ако мога бъда полезна, предупреждавам , че изгарянето с карамел, боли много повече отколкото с мазнина ( a порязването този път се размина без шевове) .Пробвам аз различни похвати за да мога после да давам съвети. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 2:52 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Минаха, но ако мога бъда полезна, предупреждавам , че изгарянето с карамел, боли много повече отколкото с мазнина ( a порязването този път се размина без шевове) .Пробвам аз различни похвати за да мога после да давам съвети. ;)


Така, така. Аз пък мога да напиша книга-пътеводител с раздели за различните видове манджи, как загарят, каква е миризмата, какъв е вкусът и как после се мият съдовете. И всичко това само за да сме полезни на населението. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2008 3:47 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Абе, като ви слуша вас двете, човек може да остане с впечатлението, че всичко това го правите от чист алтруизъм.
То бива филантропия, бива, ама чак пък толкоз...
Я верно вземете и напишете ръководство със заглавие:

Как да загоря тенджерата и да окървавя къщата
Практически съвети при домашни бедствия и аварии



Министърката ряпа да яде!


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Авг, 2008 11:52 am Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ми човеколюбие, бре, Алеко! :mrgreen:
Аз специализирам в секция 'самоизгаряния и кървави бани', вероятно щото ми е жал да хабя манджи :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Авг, 2008 2:03 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Предлагам работно заглавие "Как да окървавя къщата и да прикрия следите като я подпаля". И явно ще работим в съавторство. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Авг, 2008 4:31 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз ще съм ви редактор!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2008 9:14 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Става. :)
Знаех си аз, че сме литературно-кулинарен форум. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2008 9:18 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Само за протокола, а кой ще е продуцента? :)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2008 9:22 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Шефа :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2008 12:19 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Само за протокола, а кой ще е продуцента? :)


Чакайте малко, тук все пак говорим за писане на книги, а не за правене на филми, ТВ риалити шоу и прочие.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2008 12:33 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Маца, винаги трябва да се гледа напред. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2008 6:38 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ей, таман му намерихме работа на Шефа и пак остана безработен.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 11:26 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Това ми звучи като

Готварска книга на ужасите

Ако и стила го докарате кат' на Стивън Кинг, може и бестселър да стане. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 12:53 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
На мен по ми се ще да има и криминална загадка в цялата тази работа, така че вероятно ще е микс между Стивън Кинг и Агата Кристи, освен ако съавторите нямат други предпочитания. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 1:26 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
И аз имам въпрос. В тези жанрове все трябва да има и убийство. Кого ще нарочим.Продуцента , режисьора или редактора? Да се изясни фабулата де. :lol: Като се има и предвид , че главните действащи лица сами се опитват на това.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 1:29 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Много излишен въпрос. Разбира се, редактора :P


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 1:36 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Много излишен въпрос. Разбира се, редактора :P


Няма да е правдоподобно! Редакторите никога не ги убиват. Виж, за заклани, изпечени и изядени продуценти съм чувал доста. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 2:06 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Десет малки негърчета в кухнята

Ще имате мегдан за квито ви хрумнат убийства. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Авг, 2008 2:56 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Нека да е:

Десет малки афроамериканчета (за да бъдем политически коректни) предпазват кухнята от Подпалвачката (разбирай Маца).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 68 мнения ]  Към страница 1, 2, 3  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB