Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Сеп, 2020 1:11 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Окт, 2008 11:43 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Не знам дали да го броя за провал,но за всеки случай ще задам въпросите си тук.Мама ми изпрати хубави зелени смокини от морето,и аз направих за втори път в живота си сладко от тях.Имам питане към тези,които са варили такова сладко.И двата пъти,макар че го варих в различни тенджери,се получи един и същи ефект:докато се варяха смокините в сиропа,на тези,които плуваха най-отгоре,частта,подаваща се над сиропа,стана като пържена!Колкото и да ги натисках в сиропа,други,които успяваха да изплуат отгоре,добиваха същият вид.В крайна сметка сладкото се получи много хубаво,но някои от смокините са леко твърди от едната(пържената!) страна.Споменах за различните тенджери,защото първата беше не много дълбока и аз го отдадох на това.Другото,което сега започвам да допускам,е че варих сладкото на газов котлон.Давайте идеи,защото много обичам това сладко и не искам да го прецавам.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Окт, 2008 12:18 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А "изпържените" смокини с какъв вкус са?


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2008 12:37 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
С вкуса на непържените,ама са малко твърди и сбръчкани от едната страна.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2008 12:34 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мммм, точно такива ги обичам!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2008 4:58 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Дима, не съм правила сладко от смокини, но виж тази тема.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2008 9:55 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз пък четох , че в сладкото от зелени смокини слагали син камък за запазване на цвета. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Окт, 2008 11:22 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Да,оправя цвета,но не е заъжително да се слага.Все пак,аз исках да разбера защо и нормално ли е да се получава този ефект при варенето,защото при ядене само разваля картинката.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB