Не знам дали да го броя за провал,но за всеки случай ще задам въпросите си тук.Мама ми изпрати хубави зелени смокини от морето,и аз направих за втори път в живота си сладко от тях.Имам питане към тези,които са варили такова сладко.И двата пъти,макар че го варих в различни тенджери,се получи един и същи ефект:докато се варяха смокините в сиропа,на тези,които плуваха най-отгоре,частта,подаваща се над сиропа,стана като пържена!Колкото и да ги натисках в сиропа,други,които успяваха да изплуат отгоре,добиваха същият вид.В крайна сметка сладкото се получи много хубаво,но някои от смокините са леко твърди от едната(пържената!) страна.Споменах за различните тенджери,защото първата беше не много дълбока и аз го отдадох на това.Другото,което сега започвам да допускам,е че варих сладкото на газов котлон.Давайте идеи,защото много обичам това сладко и не искам да го прецавам.
|