Не ги е срам тези дето толкова рано започнаха да продават кисело зеле. И понеже имам манияк на тема сарми, онзи ден ми домъкна зелка. След като изхвърлих една голяма част от горните листа се оказа , че и другите не стават за завиване, а бях направила плънката вече. Нарязах зелето и го наредих в тенджера , ред зеле , ред плънка, сварих въпросната смес и после я запекох.
Сипах на малкият , детето безмълвно си изяде порцията само накрая направи бегла констатация, че разбрал защо зелето се казвало така, защото било кисело. Чак тогава се усетих да го опитам и се оказа наистина толкова кисело , че чак ми се насълзиха очите.
Все пак не го изхвърлих, а снощи му метнах отгоре няколко свински гърдички, още вода пак го запекох , та го понагласих.
Мисля, че този пост можеше да отиде и В Книгата за оплаквания, но за сега ще бъда снизходителна ще го броя само за провал.
И за сетен път се убеждавам , че свинските пържолки могат да спасят всяко ядене.