Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Апр, 2020 8:39 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 108 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Next
Message
Сготвено на: 21 Ное, 2008 1:26 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
дима Т написа:
В това отношение,откак ползвам тенджерите и тиганите на Це**ер(самоцензурирах се),няма загаряне и изкипяване.Веднъж само бях и аз позаспала и позабравила тенджерата на огъня(газ),но след спасителната акция за мръвките,накиснах с топла вода съдинката за половин час,и много лесно и без стържене(загорялото само се отлепи),я измих без следи от злополуката.Което е добро,си е добро!

Лени още стърже яйцата от джезвето... а една колежка стопи термометъра на капака така, че не мисли, че нищо не може да им стане ....


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2008 6:54 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Kabal написа:
дима Т написа:
В това отношение,откак ползвам тенджерите и тиганите на Це**ер(самоцензурирах се),няма загаряне и изкипяване.Веднъж само бях и аз позаспала и позабравила тенджерата на огъня(газ),но след спасителната акция за мръвките,накиснах с топла вода съдинката за половин час,и много лесно и без стържене(загорялото само се отлепи),я измих без следи от злополуката.Което е добро,си е добро!

Лени още стърже яйцата от джезвето... а една колежка стопи термометъра на капака така, че не мисли, че нищо не може да им стане ....

Най-гадното със съдовете от неръждаема стомана е, че веднъж загори ли на определено място или по цялото дъно, по някакъв начин се променя структурата на метала и по-нататък ВИНАГИ загаря на това място или по цялото дъно.
Казвам го от личен опит (хайде де, не само вие сте загаряли съдове... :mrgreen: ) и по материали от Интернет.
Може идеално да изстържите и полирате увредената повърхност и да не личи абсолютно нищо, но ефектът ще бъде само козметичен.
Това става единствено със съдове от неръждаема стомана, обаче.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2008 9:08 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Е, то в едно джезве няма какво толкова да се загаря...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2008 10:19 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Маца написа:
Куцо пиле написа:
....нали все готвя в строги вечерни одежди :lol:


Пиле и аз вече съм решила да престана да готвя с роклята с гол гръб, щот нали съм бивша блондинка и все я обличам наопаки, а пък така площта за изгаряне се увеличава неимоверно. :lol:



:lol: :lol: :lol: Жалко че няма smili, което се смее със сълзи на очите. Отдавна не съм се смяла така, особено като си ви представих. Благодаря ви момичета за доброто ми тазвечершно настроение.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2008 11:22 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
gotin написа:
Най-гадното със съдовете от неръждаема стомана е, че веднъж загори ли на определено място или по цялото дъно, по някакъв начин се променя структурата на метала и по-нататък ВИНАГИ загаря на това място или по цялото дъно.

Значи трябва да опиташ да готвиш в тенджера на Цептер,защото такова чудо няма.Дъното е дебело сантиметър и загаря само по невнимание-ама голямо невнимание!И при тях загаря или цялото дъно или хич!За да се стопи пък копчето на капака,е трябвало да се прегрее до невъобразими градуси тенджерата!За джезвето нямам представа защо толкова упорито не може да се почисти,но може би проблемът е,че е без капак.Готвя в тези тенджери от 94-та година и такива проблеми никога не съм имала.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2008 6:32 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
дима Т написа:
gotin написа:
Най-гадното със съдовете от неръждаема стомана е, че веднъж загори ли на определено място или по цялото дъно, по някакъв начин се променя структурата на метала и по-нататък ВИНАГИ загаря на това място или по цялото дъно.

Значи трябва да опиташ да готвиш в тенджера на Цептер,защото такова чудо няма.Дъното е дебело сантиметър и загаря само по невнимание-ама голямо невнимание!И при тях загаря или цялото дъно или хич!За да се стопи пък копчето на капака,е трябвало да се прегрее до невъобразими градуси тенджерата!За джезвето нямам представа защо толкова упорито не може да се почисти,но може би проблемът е,че е без капак.Готвя в тези тенджери от 94-та година и такива проблеми никога не съм имала.


Така е, тенджера Ц-р направо е невъзможно да загори, поради много специфичното дъно, но джезвето може би може, не съм виждал джезве на тази фирма, може да не е с толкова защитено дъно.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 2:41 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мисля си, че в ръцете на нашите девойки няма невъзможни неща! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 5:30 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Алеко написа:
Мисля си, че в ръцете на нашите девойки няма невъзможни неща! :mrgreen:

Тъй де,нама да се излагаме,я! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 5:36 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
дима Т написа:
Алеко написа:
Мисля си, че в ръцете на нашите девойки няма невъзможни неща! :mrgreen:

Тъй де,нама да се излагаме,я! :P


Именно! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 5:49 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Алеко написа:
Мисля си, че в ръцете на нашите девойки няма невъзможни неща! :mrgreen:

Хич не ми се искаше да си признавам, но аз успях да си загрозя грил- тигана на същата фирма и то с препичането не на месо , а на филийки. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 6:45 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
миш маш написа:
Алеко написа:
Мисля си, че в ръцете на нашите девойки няма невъзможни неща! :mrgreen:

Хич не ми се искаше да си признавам, но аз успях да си загрозя грил- тигана на същата фирма и то с препичането не на месо , а на филийки. :mrgreen:


:P :P :P Браво, браво, успехите се множат!
Няма там разни фирми само да се бият в гърдите, че били много велики... :mrgreen:
Долу капиталистическо - империалистическото високомерие!
Ще им покажем ние... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 8:51 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Mиш маш,ми то тия съдини не са за такива прости ястия.Филийки!Само мръвки трябва да се мятат за печене! :P :mrgreen: Аз ли да те уча?!МРЪФКИ! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2008 9:20 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
дима Т написа:
Mиш маш,ми то тия съдини не са за такива прости ястия.Филийки!Само мръвки трябва да се мятат за печене! :P :mrgreen: Аз ли да те уча?!МРЪФКИ! :P

Права си. Историята е дълга за филийките и не и е тук мястото. :) Тигана все още ми служи почтенно вече повече от 10 години и за печене на мръвки и за задушаване въпреки , че е грил. Аз затова и употребих думата загрозяване. Просто исках да потвърдя, че невъзможни неща няма когато човек има желание. :lol:
А и знаеш ли какъв кеф е в тиган за 150 долара да си пекнеш някоя филйка хляб. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 9:42 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Ще взема да пробвам,макар че моят не е грил. :lol: Сигурно вкусът ще е като поне за 150 долара ли,марки ли беше,веч' не поВня ич биля :P :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 12:29 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Сега остава някоя от вас да се похвали, че си е изпекла яйце в тостера, и картинката ще бъде пълна!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 12:49 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Сега остава някоя от вас да се похвали, че си е изпекла яйце в тостера, и картинката ще бъде пълна!


Само в тостер не съм пробвала. Днес докарах до пълно втвърдяване едно бъркано яйце в МВ. Целта беше бързичко да го направя годно за ядене, сега мога да го дъвча цял ден. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 12:59 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Алеко написа:
Сега остава някоя от вас да се похвали, че си е изпекла яйце в тостера, и картинката ще бъде пълна!


Не мисли, че не съм обмисляла дали е възможно :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 1:02 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Долф Лундгрен!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 1:30 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:shock: :shock:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 1:33 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Алеко написа:
Долф Лундгрен!
Действай без да му мислиш много?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 2:00 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Долф Лундгрен!
Действай без да му мислиш много?

Дали пък по погрешка не съм отишла в рубриката със загадките. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 2:11 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Имах предвид, че като дъвче така усилено, Маца ще заприлича на Долф Лундгрен. Ама съобщението на КП се е вмъкнало преди моето, от което връзката се губи.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 2:36 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 3:24 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Не се притеснявай, Алеко, аз те разбрах веднага. :lol: И това само защото вече ме боли челюстта, явно текат разни лицеобразувателни процеси. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2008 3:43 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Оня ден го засякох Долф по една програма на тв-то, та се досетих веднага.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 108 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB