Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Окт, 2020 1:38 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 24 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Ное, 2008 12:41 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Аз като ви разправям, че е вредно да си говорят, че се учат една от друга.....
Вчера Лени сложила да вари яйца (на газовия котлон на печката) и в един момен излязла с детето да му вземе храната от яслата и да се разходят. След като се прибират след около час , ефекта е :
цялата къща в пушек (водата свършила и едното яйце се пръснало )...
смърди вече втори ден почти навсякъде (вече почна да се отмирисва)
съдът не е прецакан, може би щото е джезве "zepter" :) (трябва малко да се потърка с препарат, за щастие имам оригиналния на "zepter" за излъскване)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 2:17 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Леле, само аз ли се излагам и не "прихващам". :mrgreen:

Днес имам шанс с едно шкембе. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 3:51 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Недей, Ипи, недей, че ще ни забранят :lol:

Кабале, поемам цялата вина за яйцето - и аз съм правила подобен номер, но без да излизам от вкъщи...просто го изпекох вместо да го сваря :oops: А у вас на кво смърди, на газ ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 3:57 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Kabal написа:
Аз като ви разправям, че е вредно да си говорят, че се учат една от друга.....
Вчера Лени сложила да вари яйца ...


Е, честито!


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 5:41 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Куцо пиле написа:
Недей, Ипи, недей, че ще ни забранят :lol:

Кабале, поемам цялата вина за яйцето - и аз съм правила подобен номер, но без да излизам от вкъщи...просто го изпекох вместо да го сваря :oops: А у вас на кво смърди, на газ ли?

На запалени яйца.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 5:50 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Това да е, аз и готварски ръкавици съм палила на газовия котлон, но ще замълча...


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 9:19 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Kabal написа:
Аз като ви разправям, че е вредно да си говорят, че се учат една от друга.....
Вчера Лени сложила да вари яйца (на газовия котлон на печката) и в един момен излязла с детето да му вземе храната от яслата и да се разходят. След като се прибират след около час , ефекта е :
цялата къща в пушек (водата свършила и едното яйце се пръснало )...
смърди вече втори ден почти навсякъде (вече почна да се отмирисва)
съдът не е прецакан, може би щото е джезве "zepter" :) (трябва малко да се потърка с препарат, за щастие имам оригиналния на "zepter" за излъскване)


Хм, хм, хм... :oops: :oops:
...сега ако кажа "Като видиш жена-шофьор да дава десен мигач, наблюдавай как елегантно прави ляв завой... " , веднага ще бъда оплют за "твърде особеното ми чувство за хумор и патологична дребнавост...
Затова нищо няма да кажа! :mrgreen:
И да не тормозиш Лени, ей! "Който работи, той греши" - найста божа заповед... :P


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 9:23 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
gotin написа:
Хм, хм, хм... :oops: :oops:
...сега ако кажа "Като видиш жена-шофьор да дава десен мигач, наблюдавай как елегантно прави ляв завой... " , веднага ще бъда оплют за "твърде особеното ми чувство за хумор и патологична дребнавост...
Затова нищо няма да кажа! :mrgreen:
И да не тормозиш Лени, ей! "Който работи, той греши" - найста божа заповед... :P


Понякога имам усещането, че трябва да има по-малко "салони за разкрасяване" и повече "салони за поумняване" ...


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2008 11:47 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Я да оставите блондинката на мира - ми една клетка - за какво по-напред да ми стигне! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2008 11:02 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Лени написа:
Я да оставите блондинката на мира - ми една клетка - за какво по-напред да ми стигне! :mrgreen:


Че ти кога стана руса? Не беше ли умна?


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2008 1:02 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Ми станах постепенно преди около 5-6 години ...
А за другото - шшшшшшшшшшт! Не разваляй дегизировката бе!


Last edited by Лени on 17 Ное, 2008 3:01 pm Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2008 2:56 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Току що си изпекох това което трябваше да е сварено яйце, така че вдигам ръце и признавам чистосърдечно , че е заразно. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2008 2:58 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
миш маш написа:
Току що си изпекох това което трябваше да е сварено яйце, така че вдигам ръце и признавам чистосърдечно , че е заразно. :)

... e аз какво ви разправам .....


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 11:39 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Твърдо НЬЕ.

Въпреки заразата шкембето си стана супер. И ребърца пекох, и езици варих, без никакви битови драми.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 11:47 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
IPA,
опитът и практиката си казват думата. :plz:
Но имай предвид, че все пак тези неща се случват, когато най-малко ги очакваш :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 12:11 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Лени, ти ако ги очакваш, можеш да ги пропуснеш. :)

Като правя нещо съм се научила да помня, че го правя, даже и без часовници. Имам предимство времето и други фактори да не ме притискат.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 12:20 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Лени, ти ако ги очакваш, можеш да ги пропуснеш. :)

Като правя нещо съм се научила да помня, че го правя, даже и без часовници. Имам предимство времето и други фактори да не ме притискат.


Ипи, тез младите все някъде другаде им е акълът. На нас, хората с богат житейски опит и с вече по-малко останал акъл (говоря само за себе си, естествено), такива неща вече не се случват. Малкото акъл се концентрира винаги там, където трябва.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 12:26 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Ипи, тез младите все някъде другаде им е акълът. На нас, хората с богат житейски опит и с вече по-малко останал акъл (говоря само за себе си, естествено), такива неща вече не се случват. Малкото акъл се концентрира винаги там, където трябва.


Верно си е, Алеко.
Може една клетка да ни е останала, но тя винаги бди. :cheers:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 12:40 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ми аз пък имам друг проблем. Не че не мога да се съсредоточа във вършенето на едно нещо, проблемът идва от натрупване на 3 и повече неща, които върша едновременно. Затова вече карам до 3.
[hide]IPA, от къде да купя език? Той очевидно е в режима ми, а в Билла и Елемаг, където можах да стигна няма. Освен това ми се искаше да е телешки.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 12:55 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
:)

[hide]Маце, замразен телешки език има почти винаги в Метро. Но тъй като Ф-ко ми е по-удобен, по-често купувам свински, незамразен от месния щанд.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 1:10 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маце, телешки има от време на време и в Пикадили.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2008 1:42 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Благодаря ви, IPA, Алеко. Пикадили ми е на 1 час задръстване (иначе на 15 минути), но може би до Метро ще отскоча.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Апр, 2009 1:40 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Вчера направих страхотна пилешка супа.(и за душата и за ядене- цялото семейство е с дъвкателни проблеми)
Днес реших да я стопля на котлона, след което седнах да си прегледам любимият форум. Понаписах едно - две мнения, замечтах се по снимките на ИПА , и докато не разбрах ,че шума от другата стая, не е от дъжда. :)
От хубавата ми супичка беше останал един почти твърд субстрат.
В първият момент ми идваше да я изхвърля, но се сетих за опита на другите в такива случаи. Да Не визирам. :lol:
Обрах ставащото, поръсих го със кашкавал и сирене, малко зеления и за няколко минути в микровълновата.
Ако има понятие печена пилешка супа , те това е, и беше много вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Апр, 2009 7:35 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Kabal написа:
Куцо пиле написа:
Недей, Ипи, недей, че ще ни забранят :lol:

Кабале, поемам цялата вина за яйцето - и аз съм правила подобен номер, но без да излизам от вкъщи...просто го изпекох вместо да го сваря :oops: А у вас на кво смърди, на газ ли?

На запалени яйца.

Сакън! Не давай никаква информация! Прихващат на секундата!
Не видя ли какъв жив интерес проявиха?... :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 24 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB