Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 24 Авг, 2019 12:56 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Ное, 2008 1:49 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Дали пък да не изискам специален форум "Провалите в кухнята на Роси" :) .

Та така, многообсъжданото телешко реших да го сготвя в понеделник. Сложих шницелите, лиснах вода и вино, по една водна чаша, тук там подправки и затворих капака.
Към 40-тата минута, на среден огън, винтилът престана да фучи и аз с бързината на гепард махнах тенжерата от котлона и внимателно отворих. Шницелите бяха "изпили" всичката вода и вино и бяха започнали да се "пекат". Долях още течност, сложих бейбитата и опитах да го докарам все пак на някакво ядене. Резултатът беше едно твърде жилаво телешко, но не беше загоряло за мое учудване. Та сега освен жилавите филенца (които най-после издъвках) се наложи да дъвча и жилавото телешко (което си беше тъмночервено още като го купих). За щастие бях купила два относително малки шницела и с малката помощ на Мацин почти сме се справили.
Имам само едно притеснение - невероятно красивото ми лице, вероятно ще придобие така специфичната брадичка на Долф Лундгрен от толкова много дъвчене. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 2:20 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Мацо, вината естествено не е твоя. Първо на месото и второ на тенджУрата. Но ти пък за сетен път доказваш гъвкавост и изобретателност, които са достойни за уважение. :) И не преставай моля те с експериментите и това да ги описваш. Не само тема, но и цяла книга може да се получи. Ние ще помагаме.С каквото можем.
А дали пък не си открила някакво ново упражнение с дъвкане за вечна младост, и сега да ни баламосваш , че е случайно. :roll: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 3:03 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
миш маш написа:
...А дали пък не си открила някакво ново упражнение с дъвкане за вечна младост, и сега да ни баламосваш , че е случайно. :roll: :lol:

Абсолютно вярно - от толкова много дъвчене кожата на лицето на Маца е невероятно гладка и опъната 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 3:19 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Дали пък да не изискам специален форум "Провалите в кухнята на Роси" :) ....


Ми че този форум си е твой...

Аз като ви казвам да дадете ТПН за старо желязо, вие не ме слушате. Дъвчете тогаз жилавини...


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 3:21 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Аз кат' казвам, че нямам доверие в ТПН...

Дъвчи, дъвчи, то си е полезно и за кожата и за по принцип :mrgreen: Между другото, извън майтапа, аз покрай любовта си към гризане на кокали наистина почвам да забелязвам наедряване в челюстта, ама може и от възрастта да е. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 3:39 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
... наистина почвам да забелязвам наедряване в челюстта, ... :lol:


То туй се оправя, ама пусто, този г-н Слав много хилав ми се види, инак един десен прав... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 3:44 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:lol: Бе, хилав не е, да ти кажа, ама ще ми трябва и десен и ляв прав... май е по-безболезнено да спра да дъвча кокали, а?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Ное, 2008 3:59 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Анджък. Мини поне на говежди пържоли в ТПН.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 9:59 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Едно е хубавото, че всички се забавляваме, нищо че е на мой гръб или в случая на моята челюст. :)
Явно се афектирам много при пробване на резултатът, защото на другият ден нещата не изглеждат чак толкова трагични, общо взето издъфках всичко.
Пиле, май ти беше развила теорията, в Брестник, защо американците са толкова ръбати. :)
Миш, мога и книга да спретна, но току виж се намерили последователи, та после да ми тежат на съвестта. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 12:16 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Мацо, що ми се струва, че ако тенджерата е била правилно затворена и намалена, след като почне да фучи, би трябвало почти да няма загуба на течност.... :?:
А вие с Пилето действително ли мислите, че американците са "ръбати"? :shock: Според мен повечето са обли като лоени топки :mrgreen: Виж, англичаните са друга работа - кокалести и ръбати (а и повечето грозновати)... но това си е само мое впечатление май ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 12:50 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Лени написа:
Мацо, що ми се струва, че ако тенджерата е била правилно затворена и намалена, след като почне да фучи, би трябвало почти да няма загуба на течност.... :?:
А вие с Пилето действително ли мислите, че американците са "ръбати"? :shock: Според мен повечето са обли като лоени топки :mrgreen: Виж, англичаните са друга работа - кокалести и ръбати (а и повечето грозновати)... но това си е само мое впечатление май ;)


Лени, тенджерата е на 30 години, но само парата излиза.
Това за американците беше коментар на срещата относно физиономиите им. Иначе и на мен ми се струва (щото нямам личен опит на място), че са лоени топки.
Англичаните, от друга страна, не ми се сториха толкова кокалести и ръбати, пък и не чак толкова грозни (като изключим жените).


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 2:49 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Е то мъжката красота понася известна доза ръбатост (даже придава мъжественост), но факт е, че същите гени носят и жените, а те са .....е, нека сме възпитани като тях и да не казваме нищо, когато не можем да кажем нещо хубаво :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 2:52 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ей, ама сте кобри значи! Има и хубави англичанки, като например Камила, булката на Чарли. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 3:03 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:spam: Камилите не ги ли обсъждаме в животинския форум?
[hide]Моята доза женска отрова :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 3:40 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Ей, ама сте кобри значи! Има и хубави англичанки, като например Камила, булката на Чарли. :mrgreen:


Което веднага ми напомня този виц. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2008 4:23 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Лени, аз под ръбатост разбирам не само мооощните челюсти, но и факта, че брадичките към останалото лице (на англосаксонските американци) са сякаш в пропорция 1:1, а това ми дразни окото. 8) Ама това са впечатления от филми, признавам.

Алеко, има красиви англичанки, има - в колежа имах таман три местни съученички, и трите убавки, а едната наистина красива. Е, предните зъбки й повече подхождаха на кобилка, но да не задълбаваме :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB