gotin написа:
миш маш написа:
Вчера започнах към 11 часа преди обяд да се опитвам безуспешно да направя 10 буркана със белени домати за готвене.
Миш, ще те затрудня ли , ако те помоля да обясниш по-детайлно как точно става това, с правенето на зимнина във фурната на печката?
Ако може, с повечко подробности - температура, времетраене и т.н.
Идеята страшно ми хареса.
Разбира се,че не. Точно преди две години , а фурната ми е от 6, като разгледах инструкцията случайно разбрах ,че има опция за стерилизиране на буркани. Долен нагревател плюс вентилатор- на температура от 50 до 200 градуса.
Вече две години, без тази, стерилизирам буркани по този начин на около180 градуса, и досега нямам нито един бомбирал буркан. А времетраенето е относително, зависи колко буркана си сложил и какво точно.Но завират всичките почти за толкова време колкото и на огън.Тоест около час - час и половина. Мъжът ми изчислява разхода на ток и каза ,че не било толкова скъпо.
Само трябва да имаш фурна с вентилатор.