Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Авг, 2019 5:02 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Мар, 2010 5:33 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Количеството е около 1 с.л. на килограм тесто (не кг брашно!!!).

Използвам концентриран алкохол (бренди, метакса, уиски, водка), според това, какъв аромат ми е необходим.
Водката е универсална, заради липсата на парфюм, но у нас почти никога няма. Преди време я замених с медицински спирт, разреден с вода; майка ме видя и ехидно попита, дали набухвателят ми не е сода каустик :mrgreen:

Мисля, че действието на алкохола е следното: той се изпарява много по-бързо от водата и така се образува хрупкава коричка. Тестото без мая става на много фини пластове (като многолистно тесто без набухвател) без големи усилия с разточване и редене на слоеве тесто/масло.

Предполагам, че има още много какво да се каже по въпроса, но в момента се сещам само за това :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Мар, 2010 7:10 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Количеството е около 1 с.л. на килограм тесто (не кг брашно!!!).
Предполагам, че има още много какво да се каже по въпроса, но в момента се сещам само за това :oops:

Благодаря ти и за това!
Ще търся повече информация по въпроса, важното е, че е вярно и върши работа.
Моите най-дълбоки извинения на елза17 за недоверието! :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB