Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 25 Сеп, 2020 3:30 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Авг, 2012 9:52 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Определено, средната температура на пържене е най-добра. Моят котлон има 10 степени, аз пържа на 7. Потапям рибата в сместа от брашно и сол, непосредствено преди пърженето. Казвам това, защото съм виждала други хора да я овалват в брашно предварително. Хубаво е и леко подсушаване. Ако е повече рибата, последният тиган наистина става малко препържен, но иначе няма проблеми.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Ное, 2012 1:03 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
:cheers: Здравей!
Мисля, преди всичко, пърженето на различните видове риба е много различно. Някои искат паниране в брашно, други - не искат, някои искат задължително паниране и в яйце, иначе не става хубава... И не всяка риба може и трябва да се пържи.
Правилно е както те съветват и Биски, и Миш, температурата не трябва да е висока, оптимално на 3 при 4 степени, но ако е пък по-ниска, просто ще се пропие от мазнина... И количеството на мазнината не трябва да бъде по-малко от 4-5 мм.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB