Месец след планиране на почвиката, заминахме за Солун в един прекрасен слънчев ден. Няма да пускам снимки, защото нищо кулинарно не сме заснемали, а и двете вечери вечеряхме в.. МcD. Все пак, за да не сте зян, Солун пазара:
След два дни обикаляне на града като гламави, заминахме за Ханиоти. Малко хубаво слънчево селце намиразщо се на източния бряг на западния ръкав на Халкидики.
За щастие на бедния ни български джоб, закуската и вечерята бяха на шведска маса и дори шведите, германците, румънците, македонците и всички други нации не успяваха да опустошат храната. Щом нещо понамалееше, се появяваше готвач, който чинно допълваше.
Закуската беше винаги една и съща - хляб, питки, кашкавал, два вида колбас, три вида конфитюр, течен шоколад, цедено кисело мляко, компот от праскови, сирене, нарязани домати, овесени ядки, корнфлейкс, печен бекон, омлет с кашкавал и сирене и кренвирши.
Докато за вечеря, седемте дни нямаше един ден, който да се повтаря. Може би Бискито ще разкаже повече за това, какви манджи предлагаха.
Може би се питате каквo сме обядвали? Първите дни дояждахме храната, която бяхме взели от тук, следващите дни гироси и хамбургери и практически само два пъти отидохме на кръчма.
Първата Кръчма я направихме в Неа Скиони - малко градче на западния край на ръкава и менюто включваше:
Лебец с риган и сол (БТВ, всичката храна е много солена
Тарама хайвер:
Панирани калмари:
Октопод на скара:
и за детето - кюфтета в доматен сос:
Всичко това полято с много добре охладена рецина и една лимонада.
Сигурно ви се струва доста бедно, но ние едвам се справихме с всичко. Цялото удоволствие струваше 32.50 евро без бакшиша.
За следващата кръчма, по-натам, че ми се спи ужасно.