Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:07 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Окт, 2005 11:05 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това е първото нещо, което сготвих от най-новия брой.
Сложих само 200 мл бира, тъй като преди време правих хляб с бира и стана много горчив :x.
Веднага, щом извадих хлебчето от фурната, го намазах със зехтин. Стана толкова вкусно и ароматно, че синът ми, който не обича босилек (но обожава бира :twisted:), се справи с 1/3 от самунчето :mrgreen:.
Ще го правя пак, но с по-рядко тесто, защото става много сбит и бързо изсъхва. Пък ние обичаме мек хляб, с големи дупчици :oops:.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2005 1:34 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Радвам се, че ви е харесал този хлебец. И моята нежна половинка му хвърли око и смята да го прави тия дни. Иска даже да го направи с пълнозърнесто брашно. Дали ще стане?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2005 8:07 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
...Иска даже да го направи с пълнозърнесто брашно. Дали ще стане?

Ще стане, разбира се. Трябва само да добави още малко вода, че пълнозърнестото поема повече течност.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 10:18 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вчера буля го направи. 50 % бяло и 50 % пълнозърнесто брашно. Стана страшно вкусен, но имаше доста твърда кора и малко, съвсем малко клисава среда, особено в най-долната част. Предполагам, че това се държи на температурата във фурната, ама знам ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 10:30 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Колко бира сложихте?

Твърдата кора, за съжаление, се получава при почти всички содени хлябове. Намазахте ли кората на горещия хляб с мазнина? За да омекне, може да се напръска и с вода и да се покрие с кърпа.

При мен се изпече много добре, но използвах конвекция (така пека и хляба със закваска).


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 10:39 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не знам точно как го е правила, щото в това време блаженно похърквах на канапето. :mrgreen: Беше ми заръчано да взема една бира за хляба, ама аз взех че взех три, като две изгълтах и ми се доспа. В това време буля решила да се развихри и като се събудих, от третата бира нямаше и следа. Сигурно я е сложила цялата, а не е изпила част от нея, защото тя такива прости питиета като бира не употребява. :shock:
Пак казвам, беше страшно вкусен, особено намазан с маслинена паста.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 4:52 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Уви нямам списанието ... но мисля че най добре докато се пече сложете две три кубчета лед или купа със студена вода и тогава ще стане идеален хляб


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 11:35 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
biskvitka написа:
Това е първото нещо, което сготвих от най-новия брой.
Сложих само 200 мл бира, тъй като преди време правих хляб с бира и стана много горчив :x.
Веднага, щом извадих хлебчето от фурната, го намазах със зехтин. Стана толкова вкусно и ароматно, че синът ми, който не обича босилек (но обожава бира :twisted:), се справи с 1/3 от самунчето :mrgreen:.
Ще го правя пак, но с по-рядко тесто, защото става много сбит и бързо изсъхва. Пък ние обичаме мек хляб, с големи дупчици :oops:.

Домъчняло ми е за Захарчето, който е един БИРОРАЗЛИВНИК!тАКИВА ХЛЕБОВЕ НЯМА НИКОГА ДА ТРЪГНА ДА ПРАВЯ, АМИ НАПРАВО щЕ ТИ СЕ ИЗТЪРСЯ НА ГОСТИ. дОРИ И НЕ СМЕЯ ДА СЕ СРАВНЯВАМ С ТЕБ!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 1:33 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Jasen написа:
...АМИ НАПРАВО щЕ ТИ СЕ ИЗТЪРСЯ НА ГОСТИ...

Заповядай, доведи и хубавата докторка ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:10 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
Jasen написа:
...АМИ НАПРАВО щЕ ТИ СЕ ИЗТЪРСЯ НА ГОСТИ...

Заповядай, доведи и хубавата докторка ;)
И да не забравиш да донесеш поркане, че с празни ръце не те пускаме вкъщи :mrgreen:.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:23 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:lol: :lol: Ха,ха Ясене ,като знаем какви са пиячи-1 бут. от 500 мл. трябва да свърши работа! :twisted: (ако говорим за бира де,от концентрат и едно "патронче" ще стигне :P )


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:27 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
biskvitka написа:
Jasen написа:
...АМИ НАПРАВО щЕ ТИ СЕ ИЗТЪРСЯ НА ГОСТИ...

Заповядай, доведи и хубавата докторка ;)
И да не забравиш да донесеш поркане, че с празни ръце не те пускаме вкъщи :mrgreen:.


Пияндури! А мен кой ще ме покани? :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:30 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Пияндури! А мен кой ще ме покани? :cry:
Айде, идвай и ти, ама и на теб напомням за пиячка :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Окт, 2005 6:38 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Е, купих си списанието :roll: Питката утре ще се прави :P
Малко офф : Тортата колко е красива лелеле нямам думи

Добре, въпрос: Предварително загрята фурна? колко С? и тестото не втасва така ли ?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2005 12:22 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
marabu написа:
Добре въпрос : Предварително загрята фурна? колко С? и тестото не втасва така ли ?

Предполагам, че питаш за питката с бира. Фурната се нагрява на 180 С.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2005 12:27 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
За същата .. Благодаря Алеко ..


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2005 1:26 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
marabu написа:
...и тестото не втасва така ли ?

To е със сода, затова трябва да се метне в гореща фурна веднага, щом се замеси.
И самото месене трябва да е много кратко, за да не избягат мехурчетата на въглеродния двуокис.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2005 1:54 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Готова е ... Обаче си мисля, че я сложих в малка тава :( Общо взето става, но мисля че не се пропекъл добре.. ама още е топла и мирише на бакпулвер или на мен вече от антибиотик ми се променят вкусовете :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB