Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 26 Фев, 2020 1:33 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 41 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 18 Окт, 2006 10:26 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Мар, 2006 2:05 pm Пон
Мнения: 48
IPA написа:
Снощи го направих. Месото ми се оказа добро и стана страхотно. Мога само да се съглася със pep-4o.

pep-4o написа:
май трябваше да направя две дози :D :D



хехе, че аз нали затова написах за двете дози :P :P , ти защо не ми се довери :roll: :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 18 Окт, 2006 4:28 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Щото готвих за двама. :lol: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 18 Окт, 2006 4:35 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Понякога аз сам изяждам двойна порция, та си представям двама души какво могат да овършеят, ако им е вкусно. :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 18 Окт, 2006 4:39 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ама аз пък обикновено оставям голяма част от порцията си на Ипов, и мислех, че 3 1/2 порции ще му стигнат. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 18 Окт, 2006 4:55 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Една тенджера сварен ориз като гарнитура може би ще помогне да озапти глада на освирепелите хищници :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 18 Окт, 2006 7:58 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Биски, ти май не чувала репликата " да не съм луд да ям ориз/картофи/хляб и прочее, като има месо ". Или другия вариант - една тенджера сварен ориз като гарнитура може би ще помогне да изяде цялата манджа. :lol: :lol:

Аз затова толкова се радвам, когато нещо постно се хареса и се предпочете пред месото. ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 25 Апр, 2007 9:07 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Честно казано, не знам дали тук е мястото, но не успях да открия къде точно да си споделя приказката.
Та онзи ден (разбирай период между 2 и 10 дена) установих, че в камерата имам един свински джолан и някак си ми се прииска да го сготвя по интересно. Разрових се тук и открих коментари за Оссо буко, но не и рецептата. Тогава преминах към изпитаното средство Google и (извинявай Алеко) открих рецептата от сп. Меню в конкурентен кулинарен сайт. Естествено рецептата е за телешки такъв, но поради липса на телешко и свинското е телешко. Само да кажа, че стана супер, изяде се до основи, даже детето го одобри.
Та въпроса ми е, който не е бил наясно със съществуването на сп. Меню миналата година през юни как да получи информация за рецептите от въпросния брой. Да кажа, че прегледах публикуваните във форума на списанието и там ги няма всичките.


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 8:01 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Та въпроса ми е, който не е бил наясно със съществуването на сп. Меню миналата година през юни как да получи информация за рецептите от въпросния брой. Да кажа, че прегледах публикуваните във форума на списанието и там ги няма всичките.


Голяма част от старите броеве са налице и би могла да си ги закупиш. А на сайта не сме качили всичките поради липса на време и човешки ресурс, ама и това ще стане.


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 9:18 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Маца написа:
Тогава преминах към изпитаното средство Google и (извинявай Алеко) открих рецептата от сп. Меню в конкурентен кулинарен сайт.
Само да добавя, че "Гответе с мен" не е конкурентен сайт, а приятелски. А форумите на БГ Кулинар са партньор на списание "Меню".


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 1:47 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Само да добавя, че "Гответе с мен" не е конкурентен сайт, а приятелски. А форумите на БГ Кулинар са партньор на списание "Меню".


Не знаех за приятелските отношения. А за отношенията между "Меню" и форумите добих някаква представа от четене на стари съобщения. :)

Алеко написа:
Голяма част от старите броеве са налице и би могла да си ги закупиш. А на сайта не сме качили всичките поради липса на време и човешки ресурс, ама и това ще стане.


Търсих аз, гледах по РЕП-ове, РЕП-чета и други, но не. Успях да намеря само мартенския.
Бях се притеснила, че не искаш да ги качваш заради, примерно, авторски права :-?


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 1:51 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
То мартенският е последния до юни :-? Решиха квартално да го правят. нали юни беше следващия брой?

А някой ще ми сподели ли какво е това Оссо Буко, че не ми се рови по други форуми :oops: мерси и простете за спама.


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 1:52 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Старите броеве ги няма по РЕП-четата. Трябва да имаш връзки в редакцията, че да ги получиш.

Побързайте, броевете придобиват вече антикварна и колекционерска стойност! :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 1:59 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Старите броеве ги няма по РЕП-четата. Трябва да имаш връзки в редакцията, че да ги получиш.

Побързайте, броевете придобиват вече антикварна и колекционерска стойност! :mrgreen:


Така си е, видях корицата на един от броевете, за шоколада, и направо щях да се побъркам, че го нямам.
Ей на, опитвам се да завържа връзки в редакцията, ама явно нямам правилен подход :)


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:02 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Можеш да подкупиш главата на редакцията със сочна вратна...каквоооо? :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:11 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Куцо пиле написа:
Можеш да подкупиш главата на редакцията със сочна вратна...каквоооо? :lol:


Шефа каза вече, но гл. ред. твърдеше, че не бил за едната пържола :)


 Profile  
 
 Рецепта: Оссо Буко
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:22 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Куцо пиле написа:
Можеш да подкупиш главата на редакцията със сочна вратна...каквоооо? :lol:


Шефа каза вече, но гл. ред. твърдеше, че не бил за едната пържола :)


Е, как си представяш такъв голям човек да се задоволи само с една пържолчица?

Маце, тук можеш да си избереш кои броеве искаш.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 41 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB