Та в тази статия има твърдения, с които като цяло съм съгласен, но с две от тях - не напълно:
Четвърти брой на списание Меню написа:
Не може със спаружени чушки, малко повмирисано месо и вкиснало сирене да измислиш нещо, което да е годно за консумация
Най-хубавите
кексове и питки на
Бисквитка са ставали с вкиснало мляко (кефир). Е, не призовавам читателите да чакат продуктите им да се развалят и чак тогава да готвят, но може да се помисли за тема: "Какво да сготвим с развалящи се продукти". Да не забравяме, че преди да се развалят, част от продуктите преминават процес на ферментация, който дори е полезен
.
Четвърти брой на списание Меню написа:
Макар че живеем в ерата на полуфабрикати, фиксове, неспродукти, микровълнови печки и тенджери под налягане, приготвените по този начин ястия напомнят донякъде за талашит и слама
За полуфабрикатите, фиксовете и неспродуктите съм съгласен, но категорично не съм за микровелетата и тенджерите под налягане. Просто има ястия които не могат да минат без тези две "оръдия на труда". Да речем жилаво месо или несваряем боб. За икономическия ефект да не говорим. Казват, че ястията приготвени в МВ са по-здравословни, защото темппературата на преработване на продуктите е по-ниска.
Иначе, браво за новия брой! Той може да накара заклет вегетарианец като мен да разфасова цял бизон (роднина на говедото) и да готви, да готви...