Имаше нещо, което ни стопли през студените февруарски дни и това бе шоколадовият брой на списание Меню. Най-ценното е него е запознаването на читателите с основните техники за работа с шоколад в кухнята. Аз дори и не съм подозирал, че може да има толкова много и разнообразни техники. И тъй като едва ли ще запомня всички съвети, ще трябва да
подвързвам и този брой.
За главието на 17-та страница гласи: "А дали е грях?". Отговарям грях е, но ще му се отдам безусловно, пък ако ще после да прекарам три месеца във фитнеса и сауната и на хляб и водица.
От "Коприната и кадифето", които според списанието са само за мъже, не би се отказала и жена ми
.
Отново е помислено и за любителите на морски дарове с рецептите на "Банички със скариди" и "Печена пъстърва с лимоново масло". Помислено и е за менюто за диетата, която е неизбежна след толкова много шоколад: диетични "Кюфтета с плънка на пара", "Топла салата с нахут" и "Супа тофу и оризово фиде".
"Черешката на сладоледа" е "Виенската торта за шокоманиаци". Не знам дали произходът е от столицата на Австрия, но определено потресаващият й вид би превърнал всеки шокомразец (има такива хора) във върл шокоманиак. А шоколадовата панделка отгоре... Просто нямам думи.
Не мога да спестя суперлативите за оформлението, фотографиите и съдържанието на списанието. Рядко се случва вкъщи да влезне такъв лукс само за 2,50 лв (ей, да не вземете да вдигнете сега цената
)!