Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:49 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 33 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 22 Дек, 2006 11:46 am Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
MR.LAZY написа:
Ако пък трябва да сме съвсем националисти, трябваше да се казват Шведски коледни бисквити с исиоп :mrgreen:.
Сигурно е премигнала клавиатурата, ама аз да си кажа: не е ИСИОП, а ИСИОТ = джинджифил.

Всъщност има и (х)ИСОП, ама той е друга бира, не е коренче, а мерудия, една от билките за бенедиктин.

http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Zing_off.html
The Bulgarian name isiot [исиот] is a Turkish loan: ısı “hot, warm” and ot “grass”. This reference seems to point not so much to the pungent flavour then to the use of ginger in making salep, a hot beverage prepared from Orchis roots and spices. That name is also found in other South Slavonic languages, but may mean not only ginger but also other pungent plants, e.g., zedoary or paprika.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 33 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB