Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:23 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 14 Мар, 2006 5:41 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като страна на Балканите България е разположена на кръстопът, през който минават пътищата за три континента - Европа, Азия и Африка. Черти от кухните на тези континенти се откриват и днес в кулинарното ни наследство. Това влияние се засилва и от особеностите на българската история. През нашите земи са минали какви ли не племена и са оставили своите следи. По тези следи се отправя Ивелина Иванова, шеф-готвачът на кулинарното списание „Меню“, и преоткрива традиционни български рецепти. Тръгнете с нея по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати нашенски ястия!

Image

Ето и съдържанието:

Салати и разядки
Бобена салата с патладжани
Катък с пиперки и орехи
Мариновано кисело мляко
Салата от репички и кисело мляко
Разядка от патладжани или кьопоолу
Хайвер от орехи и чесън


Чорби и супи
Гъбена супа с ечемичени ядки
Крем супа от картофи с гъби, маслини и чушки
Крем супа от чушки и патладжани
Пролетна зеленчукова супа
Селска пилешка супа с праз и хрупкаво червено цвекло
Чорба от праз и сирене
Чорба от риба и раци
Шарена бобена чорба
Шкембе чорба

Постни ястия
Запеканка от ряпа и моркови
Каша от коприва с яйца и орехи
Кюфтета от кисело зеле и орехи
Лозови сармички с ориз и лимон
Пролетна каша
Пълнена тиква с боб
Пълнени чушки със сирене
Хошмер, или каша със сирене
Яхния от целина и гъби


Рибни ястия
Никулденски рибник
Риба плакия с орехи
Рибарски гювеч
Саламура от риба


Ястия с месо
Винен кебап
Заешки чомлек
Капама
Каша от пиле
Кюфтета с арпаджик
Печено агнешко бутче със зеленчуци
Пиле лютика
Пилешка мусака
Пълнени дюли с овнешко месо
Свинска кавърма
Старозагорски тюрлю гювеч
Шишкебап
Яхния от агнешко и сини сливи

Тестени ястия и десерти
Сливенски милинки
Вита тракийска баница
Родопска пита слънце
Бухти със сирене
Тиквеник
Реване с малинов сок
Ашоре от жито
Снежни топки с локум
Халва с орехи и карамел

Можете да поръчате книгата от редакцията на списанието (8,00 лв. с меки корици, 14,00 лв. с твърди корици) или тук на ЛС.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB