Продукти:
500 гр.бяла риба
4 бр.картофи
3 бр.яйца
10 бр.гъби
2 склидки чесън
1/2 лъж.кимион
4 бр.маслини
2 суп.лъж.олио
1 бр.коф.сметана/кисело мляко гъсто,
сол, чер.пипер на вкус
Приготвяне:
Рибата се сварява в зеленчуков бульон. Отстраняват се костите и се нарязва на ситно. В купа се смесват рибата, настърганите на ренде картофи, разбитите яйца, леко задушените предварително гъби, настъргания чесън, кимион, маслините нарязани на пърченца. Добавя се сол и чер.пипер на вкус, олиото. Сместа се изсипва в подмазана с масло форма. Пече се около 30мин. на 180 градуса. След като изстине се обръща в продълговата чиния. Залива се с подсолена сметана, размесена с малко чер пипер и копър. Реже се на филии и се сервира в отделна чиния. По желание се добавят сварени картофи и зелена салата. Ако не разполагате със сметана я заменете с кисело мляко. Може да добавите сварени гъби, маслини и ивички лимон.
Добър апетит.
|