Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:09 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Юни, 2005 8:40 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Юни, 2005 3:02 pm Пет
Мнения: 7
Location: Бургас
Живея на морето, затова реших да ви представя рецепта от морски дарове. В случая става дума за миди. За целта ще ви бъдат необходими следните продукти:

500г. миди;
една малка глава лук;
4-5 сиренца, топено сирене( добре е да е чисто);
1 лъжичка къри;
2 лъжици олио (може и зехтин);
сол на вкус;

Приготовлението е следното:
В тиган поставям мазнината, да се сгорещи. След това запържвам лука, който съм нарязала на ситно. Добавям мидите. След около 5 минути добавям кърито. Да се запърже съвсем малко. Прибавям вода, около 100-150 мл. Идва ред и на сиренето. Него се старая да разтопя добре. Така се получава хубав сос. Оставям малко да поври, на слаб огън (не повече от 1-2 минути). Сол на вкус. Сервирам. Като гарнитура може да се приготви задушен ориз.

Опитайте и вие. Надявам се да ви хареса.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2005 8:57 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
И замириса на морееее! Бравос, и добре дошла в най-вкусния форум!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юни, 2005 11:24 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Йее! Супер! Мн. си падам по морски дарове. Но мидите най обичам сам да си ги ловя. Би ли обяснила, обаче, как се получават миди без перли?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2005 10:17 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Юни, 2005 3:02 pm Пет
Мнения: 7
Location: Бургас
Мидите са наи-хубави през пролетта. Ако нямате тази възможмост, събраните през лятото също стават. За предпочитане са пресните, ястието става разкошно. Запазете малко бульон. С него може да замените водата, а соса става по-вкусен и ароматен.
Що се отнася до перлите, те са ценни и красиви на бижута. Цветовото им разнообразие е голямо. Добре стоят на ръцете и шията. Вярно в храната не са за предпочитане, затова ги събирайте от закътани места, където няма вятър и течения. Така не се пълнят с пясък.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2005 10:55 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Тъй като не си падам по риболов и мидобер (да ме извинява Алеко), се налага да си купувам мидите. Обаче досега не ми се е случвало в купешки миди да няма перлички. Аз пък съм толкоз гнуслив, че само нещо да ми хрусне в храната и веднага :puke: :puke2: :puke2:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2005 12:28 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Госпожата ти със сигурност не би отказала някоя мидена песъчинка, около която се е насъбрала перличка. Хваната с 18-каратово злато, ще й стои много добре на ушото например.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2005 3:47 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Да, бе, на ушото обеца! Я стига лиготии. Ако имах перла, веднага я продавам и купувам нов сервер за сайто. Пък и обеца само на едното ухо не върви. Пък две перли ми се струва фантастика


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2005 4:14 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ти не мрънкай много, щото може и цял гердан да си пожелае. :mrgreen: Тогава с :flow: само няма да минеш.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2005 1:26 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Бе я не му обръщайте внимание на тоя! Не ще на жената едни перли да потърси в току що приготвените морски дарове! Или жена ти си няма дупки на ушите? Споко - ще те уредим с една флоберка да и ги пробиеш :mrgreen:
Моля Поли да пусне една рецептичка за коктейл от морски дарове - продават едни замразени смески от миди, раци, октоподи и т.н....


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2005 2:26 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Юни, 2005 3:02 pm Пет
Мнения: 7
Location: Бургас
За този коктейл също имам рецепта. Обещавам ще напиша, за да пробвате и вие. А иначе лятото започна и морето ви очаква. С него винаги е рибата и бирата, незабравяйте пържените скариди. :cheers:


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2005 12:02 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Искам си рецептата, Полли :taz:


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2005 4:00 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Юни, 2005 3:02 pm Пет
Мнения: 7
Location: Бургас
"Хотет не вредно". :ordber:
Обещавам да я напиша при първа възможност, а ти след това да я тестваш веднага.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB