Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:27 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Авг, 2004 7:39 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Божествени са!!! Който ги е правил - златни му ръце :D
Ти по-добре обясни това художество с оформянето на рибата как да го постигнем


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2004 6:58 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравейте,
пише ви "авторът" на пирога. Благодаря за прекрасните отзиви.
Рибата се прави ето така: от тестото се разточва кръгла /може и овална/ кора, около 1 см дебела. Плънката се слага по средата по цялата дължина, страничните 2-3 см, от които ще се правят перките, се намазват леко с вода. Прегъва се и се получава нещо като калцоне. Опашката се изтегля с ръце, разделя се с нож и с обратната му страна се правят украсителни ивички. Перката откъм главата се подгъва назад; с малка ивица тесто се оформя главата и окото се прави от топченце. Люспите се "рисуват" с острието на малък нож. Това е.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2004 12:49 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Бисквитке, адски скромно - ти трябва да си нещо като шоколадов трюфел, карамелът на крем-карамела, а за мен - аншоата върху виенския шницел :lol: Ти си гений бе, човек :shock:
Да питам пак - значи люспите не се лепят допълнително, а се очертават с ножа, като релеф?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB