Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:51 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 04 Сеп, 2004 6:38 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Изрових нещо, което бях забравила, а много ми беше вкусно. Аз го правих с лефер.

Сирийска риба в тахина
==================

2 едри риби /около 900г-1кг/ се почистват и обелват от кожата /може да се използва и филе/. Натъркват се със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин. Слагат се в тавичка и допълнително се заливат с лимон и зехтин на вкус. Пекат се в умерена фурна ок.20 мин /аз съм върл противник на дългото печене на риба/. Подреждат се в плато и се заливат с

Сос: 3/4 ч.ч. тахан, сок от 1/2 лимон, 5 с.л.кис.мляко, кимион, ч.пипер, сол, счукан чесън - всичко се разбива с малко вода и се оставя в хладилника, докато рибата се пече.

Отново се охлажда, наръсва се магданоз, а страхотно е, ако намериш нар - наръсваш зърната отгоре + резенчета лимон отстрани.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB