Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:35 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Юли, 2005 12:17 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Съвсем близо до Рим, се намира градчето Castel Gandolfo, където пък е една от летните резиденции на папата. Предишния беше още жив, когато по ТВ Европа хванах едно предаване с кулинарни италиянски рецепти, но тази ми направи най-голямо впечатление. Оригиналното и име беше "Пъстърва с 'нам к'ъв си сос" - забравих :oops: , но се готвела във въпросното село, което пък се намира на брега на Lago Albano, където пък имало много пъстърви. И понеже не ловя чак толкова много от този вид риба, а и не купуваме, минаха 5-6 месеца докато я пробваме.
Продукти:
1,2,3 пъстърви по около 200-300 гр;
по 3-4 коктейлни доматчета на рибе;
по 2 скилидки чесън на рибе;
босилек;
зехтин;
брашно.
Съд: тиган диаметър 2х на рибите

В тигана се изсипва достаъчно количество зехтин, до златисто се запържва нарязания на филийки чесън и се избутва в края му. Там се слагат да цвърчат и доматчетата. Ако някое е по-големичко може да се резне на две. Лекичко се бъркат. Когато аха да почнат да се разтичат им се добавя босилека, а в другия край на тигана се поставя предварително осолената и оваляна в брашно 1 бр. пъстърва. Съвсем за малко я пръжвате и от двете страни (колкото да хване коричка брашното) и след това започвате да я поливате с образувания вече сос. 3-4-5 мин. са напълно достатъчни. Сервирате полята с всичко останало от доматета, като непосредствено преди това ръсвате малко черен пипер (мисля, че от ръчна мелничка ще е най-гут).

В къщи направихме нещо подобно, но вместо коктейлни домати използвахме сушени - стана трепатор.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юли, 2005 12:33 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Крис, колко рибока наведнъж се пържат? (Тиганът ми е много голям и само една рибка в него ще се чувства много самотна :mrgreen:)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юли, 2005 1:07 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Можеш и 2 или 3. Идеята е само да поливаш със соса, а той лекичко като се разтича да дава допълнителен аромат.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB