Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:51 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 31 Авг, 2005 7:20 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
За 3-4 порции (според възможностите на гладниците)

4 пресни херинги (купих 6 замразени филенца - опаковка от 1/2 кг)
сокът на 1/2 лимон
1 голяма глава лук
1 с.л. масло
1 с.л. брашно
1 с.л. горчица със зрънца
щипка червен пипер
сол
1 с.л. нарязан магданоз (с копър определено ми допадна повече)

Рибата се почиства от костите и кожата, нарязва се на парчета с дължина около 2 см и се полива с лимоновия сок.

Лукът се нарязва наситно и се запържва с маслото (запържих лука с олио, а масло добавих към края).

Към запържения лук се добавя брашното, разбърква се и се сипва 1 ч.ч. студена вода (250 мл).

Добавят се горчицата, солта, пипера и сосчето се вари 10 мин на слаб огън (намалих времето наполовина, за да не се сгъсти прекалено много сосът).

В сосчето се добавят рибата и магданоза.

Ястието се задушава на среден огън 10-15 мин (докато рибата се свари.

Гарнира се с варени картофи или бял ориз.

Поднася се с хрупкав селски хляб.


Last edited by biskvitka on 01 Сеп, 2005 11:17 am Чет, edited 2 times in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 01 Сеп, 2005 12:44 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:oops: Ще пробваме.Два дни на рибна вълна.Един въпрос:ако не намеря херинга с друга рибка може ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Сеп, 2005 10:29 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вили, пробвай със скумрия, но на мен с херинга много ми допадна (все пак ми е любимата рибка :oops:).
Филенца от херинга във вакуумопаковка (по 500 г) има във всички големи магазини (Билла, Метро, Фантастико...)
Гладайте да няма въздух в пакетчето.
[hide]Фирмата вносител е Сирена.[/hide]


Last edited by biskvitka on 01 Сеп, 2005 3:45 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 01 Сеп, 2005 11:04 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много интересно ми звучи..ще се пробва!
А,от това количество, колко порцийки като на снимката ще се получат? :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Сеп, 2005 11:18 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:oops: Вече оправих броя на порциите - горе над рецептата.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Сеп, 2005 2:29 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:lol: Благодаря за рецептата!Намерих и херинга.Само удвоих продуктите за сосчето.Старая се да спазвам вида на продуктите.Мисля,че със скумрия няма да е така вкусно,по близко е с чернокоп.За съжаление си нямаме Била и Фантастико.Метро много се изчерпа.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Сеп, 2005 11:26 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Ще го направя, със сигурност, но в сосчето ще прибавя чесън, много върви на рибка, както и копърчето!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Сеп, 2005 11:48 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
DolceVita, мисля, че чесънът ще наруши хармонията на ароматите и вкусовете. Пък и прекалено много подправки стават (лимон, горчица, лук, червен пипер, копър...), поне за моя северняшки вкус :mrgreen:

Но пък можеш да го поднесеш с чесново хлебче ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB