Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:19 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Авг, 2004 6:22 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Vegetarianec ти май имаш слабост към риба тон.. :D :wink: Дано рецептата ти хареса и най- вече на детенцето..

Лазаня с риба тон

Необходими продукти:
175 гр кори за лазаня(без предв. варене)
6 домата
50 гр настърган чедър(предполагам ,че можеш да го замениш с кашкавал или каквото обичаш)
масло за намзване
За соса..
50 гр масло
1 гл лук нар.наситно
50 гр. брашно
600мл.п.мляко
1/2 ч.л. горчица
сол,черен пипер
1ч.л. устърски сос(чувала съм ,че се заменя със соев сос,но в големите супемаркети го има)
175 гр настърган Чедър
400гр .консервирана риба тон

Начин на приготвяне:
Сос-Запържваме лука в маслото до златисто.Прибавяме брашното и пържим 1-2 мин.като не преставаме да разбъркваме.Сваляме от огъня добавяме млякото солта и черния пипер(смлян) разбъркваме и връщаме на котлона,бъркаме докато се се сгъсти и започне да полепва по лъжицата.Добавяме горчицата,соса, сиренето и рибата и оставяме на котлона за още 1-2 мин.
Намазваме с масло огеноупрна тавичка.Покриваме дъното и с сос отгоре редим кори.,после сос и домати нарязани на филйки ,кори ..и так завършва се със сос.
Поръсва ме със сирене ,гарнира ме с домат(по желание) ,завиваме с фолио.Печен в предварително загрята на 180 гр фурна 20-25 мин. махаме фолиото и печем още 15-20 мин докато се зачерви.

Приятен апетит!
Ако някой събере смелост да я направи непременно държа да ме уведоми за резултат и какви евентуално подобренеи или промени търпи рецептата по пътя към съвршенството!!От както я имам съм се наточила да я направя,но все нещо ми се изпречва на пътя..,така че разчитам на вас!! :D :wink:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2004 5:23 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Quote:
50 гр настърган чедър(предполагам ,че можеш да го замениш с кашкавал или каквото обичаш)
масло за намзване
За соса..
50 гр масло
1 гл лук нар.наситно
50 гр. брашно
600мл.п.мляко
1/2 ч.л. горчица
сол,черен пипер
1ч.л. устърски сос(чувала съм ,че се заменя със соев сос,но в големите супемаркети го има)
175 гр настърган Чедър

Коя от двете мерки за чедъра е вярната ?


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Авг, 2004 8:09 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
И двете ..извинявай малко неясно май съм го написала.
175 гр в соса се слага..
50 гр за поръсване накрая :roll: :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Авг, 2004 2:24 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Още един въпрос : устърски сос = сос Уорчестър?


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Авг, 2004 8:00 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Да,ето един линк за доказателство.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB