Vegetarianec ти май имаш слабост към риба тон..
Дано рецептата ти хареса и най- вече на детенцето..
Лазаня с риба тон
Необходими продукти:
175 гр кори за лазаня(без предв. варене)
6 домата
50 гр настърган чедър(предполагам ,че можеш да го замениш с кашкавал или каквото обичаш)
масло за намзване
За соса..
50 гр масло
1 гл лук нар.наситно
50 гр. брашно
600мл.п.мляко
1/2 ч.л. горчица
сол,черен пипер
1ч.л. устърски сос(чувала съм ,че се заменя със соев сос,но в големите супемаркети го има)
175 гр настърган Чедър
400гр .консервирана риба тон
Начин на приготвяне:
Сос-Запържваме лука в маслото до златисто.Прибавяме брашното и пържим 1-2 мин.като не преставаме да разбъркваме.Сваляме от огъня добавяме млякото солта и черния пипер(смлян) разбъркваме и връщаме на котлона,бъркаме докато се се сгъсти и започне да полепва по лъжицата.Добавяме горчицата,соса, сиренето и рибата и оставяме на котлона за още 1-2 мин.
Намазваме с масло огеноупрна тавичка.Покриваме дъното и с сос отгоре редим кори.,после сос и домати нарязани на филйки ,кори ..и так завършва се със сос.
Поръсва ме със сирене ,гарнира ме с домат(по желание) ,завиваме с фолио.Печен в предварително загрята на 180 гр фурна 20-25 мин. махаме фолиото и печем още 15-20 мин докато се зачерви.
Приятен апетит!
Ако някой събере смелост да я направи непременно държа да ме уведоми за резултат и какви евентуално подобренеи или промени търпи рецептата по пътя към съвршенството!!От както я имам съм се наточила да я направя,но все нещо ми се изпречва на пътя..,така че разчитам на вас!!