Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Сеп, 2005 10:31 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Картофено руло с пушена риба

Източник :Carina


600 г картофи
250 г пушена риба
1 краставица (средна)

2 сварени яйца
1 с л майонеза
2 с л сметана
1 ч л сладка горчица
половин глава лук
ситно нарязан зелен лук,копър
черен пипер
сол


.Сваряваме картофи и се прави пюре без да се добавя масло
.Рибата се накъсва на малки парченца.Добавя се ситно нарязан лук,копър,черен пипер и ситно нарязана краставица.
.Майонеза се омесва със сметана и горчица
.Върху дъска за рязана се слага "свежо" фолио
.Картофеното пюре се разпределя равномерно и отгоре се покрива с още един пласт "свежо" фолио. С помощта на точилка се "разточва" с дебелина 1 см
.Горния пласт се маха и се намазва една част от майонезената смес, отгоре риба..след което се намазва с останалото от майонезената смес
.Най-отгоре се настъргват яйцата
.С помощта на фолиото се оформя рулото
.Рулото се намазва с вода или олио, майонез и т.н
.Овалва се в ситно нарязан копър
.Увива се с фолио и се остава поне за 1 час в хладилника


* Взех топло пушена скумрия, в краен вид беше по малко от 250 г. Сложих цяла глава лук. Зелен лук нямах, но това според мен не се отрази на вкуса. Лука и краставици ме мързеше да режа и заедно с копъра ги направих в блендера. Горчицата беше "дижонска". А да и не го овалях ...
**Снимката е на Carina....Нямаме дигитален :( Но беше почти същия


Image


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 11:10 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
marabu написа:
Картофено руло с пушена риба

Източник :Carina
.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................
* Взех топло пушена скумрия, в краен вид беше по малко от 250 г. Сложих цяла глава лук. Зелен лук нямах, но това според мен не се отрази на вкуса. Лука и краставици ме мързеше да режа и заедно с копъра ги направих в блендера. Горчицата беше "дижонска". А да и не го овалях ...
**Снимката е на Carina....Нямаме дигитален :( Но беше почти същия



Само един въпрос? Казваш, че се намазва отгоре с майонезка, завива се с фолио и се слага в хладилника??? А не залепва ли майонезата по фолиото после като го развиеш и стяга ли достатъчно, за да се реже на резени? :roll:
Иначе звучи адски вкусно , ами предстои Димитров ден :lol: Помагай!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 11:15 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На Димитровден се яде друго!

А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 1:12 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
DolceVita Не.. Рулото си става плътно, е малко изтече точно на шева :) . Но това не беше фатално, а в хладилника се стегна толкова много, че се наряза на филии без проблем.

Алеко Ще се радвам, ако съм помогнала.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 1:46 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу!
Аз пък си мислех, че не обичаш риба :roll: или пък си проял?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 1:59 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не ям много риба, щото ме е страх от костите. Като малък щях да си ида от една кост, която ми се беше забила в сливицата. Но когато рибата е без кости, например филе от дива норвежка сьомга на скара, нямам проблеми.

А тази рецептичка смятам да я приготвя с риба тон (риба два тона) от консерва. И в нея няма кости.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:11 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:facelick: Има ли значение, каква е краставицата? Имам предвид, освен сурова, може ли да се сложи такава от туршия (консервирана без оцет)?

Ако се сложи пушена сьомга, освен, че ще е много красиво, рулото вероятно ще бъде и фантастично вкусно...


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:20 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аууу, представям си го! Пушена сьомга, както е нарязана на тънко, се "постила" преди оформянето на рулото. И после, като се разреже - може и леко на диагонал - ще се получи една много приятна цветова комбинация.

А за краставичките - какво ли ще стане, ако са саламурени? УмирГам си за тях!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 2:57 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Алеко написа:
На Димитровден се яде друго!

А това рулце отива в моите "Любими рецепти"! Благодаря, Марабу!


А кшво се яде???? Айде де, нали трябва да се представя пред хората ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 3:08 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
2 biskvitka оригинала е с "обикновена" краставица, но като се сетя за Руска салата комбинация кисели краставици, майонеза, лук и общо взето си мисля, че трябва да е доста вкусно.

2 Алеко 100 % си прав за пушена сьомга, но мойте хуни ако ги науча отсега на сьомга.......

2 DolceVita не съм сигурна, но трябва да е петел или кокошка май...


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Сеп, 2005 3:41 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
marabu, с това чудо ме уцели право в сърцето, стомаха и пр. :knife: :yami: Умирам за риба - това вече за никого не е тайна, а и за картофи... Страхотна комбинация. Струва ми се със саламурени краставички ще е прелест (това за пушената сьомга изобщо няма да го коментирам)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 11:09 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
marabu написа:
DolceVita Не.. Рулото си става плътно, е малко изтече точно на шева :) . Но това не беше фатално, а в хладилника се стегна толкова много, че се наряза на филии без проблем.


Нистина ми "влезе под кожата" тази рецепта -ммммммммммммм
ама пак не разбрах - КАТО СЕ ОМАЖЕ С МАЙОНЕЗА- КАК ТАКА ПОСЛЕ ФОЛИОТО ОТГОРЕ???? НЕ ОСТАВА ЛИ ПО него??????!!!!!

А и кокошка ще има :lol: , е , кокошка може не ама едно франсузко стерилно пиле може :P

Наистина със сьомга ще стане страхотно. Мисля , че вече съм я давала (имам много работа и нямам време да разровя в съдържанието, но имам една страхотна рецепта за спирали от сьомга!! Опитайте!
Ако я няма- ще я дам!


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 11:39 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Незнам дали мога да опиша процеса ....
1. Постилаш един слой "свежо " фолио , аз постлах алуминиево. Отгоре разпределяш пюрето.
2. Покриваш с отгоре с втория пласт фолио , тоя път сложих "свежо" да мога да виждам :) и разточваш с точилка пюрето .
2. Махаш горния пласт фолио намазваш с майонезата сметанта и т.н .. (сместа я разбих с вилица и тя малко стана по течна , така че лесно се намаза ..)
3. Риба и пак майонеза ..Плънката не се разпределя изцяло върху пюрето ..
Оставяш малко място по края ...
4. С помощта на долния пласт фолио се навива на руло и понеже има място по ръбовете (краища) става прекрасно руло ... Както споменах точно при мен при "шева" малко изтече но съвсем малко... Не съм мазала отгоре с нищо направо с алуминиевото фолио сложих в една тава и поставих в хладилника ....

Ами незнам дали успях да го обясня :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 12:57 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
marabu написа:
Незнам дали мога да опиша процеса ....
1. Постилаш един слой "свежо " фолио , аз постлах алуминиево. Отгоре разпределяш пюрето.
2. Покриваш с отгоре с втория пласт фолио , тоя път сложих "свежо" да мога да виждам :) и разточваш с точилка пюрето .
2. Махаш горния пласт фолио намазваш с майонезата сметанта и т.н .. (сместа я разбих с вилица и тя малко стана по течна , така че лесно се намаза ..)
3. Риба и пак майонеза ..Плънката не се разпределя изцяло върху пюрето ..
Оставяш малко място по края ...
4. С помощта на долния пласт фолио се навива на руло и понеже има място по ръбовете (краища) става прекрасно руло ... Както споменах точно при мен при "шева" малко изтече но съвсем малко... Не съм мазала отгоре с нищо направо с алуминиевото фолио сложих в една тава и поставих в хладилника ....

Ами незнам дали успях да го обясня :-?



Тъй вярно - всичко разбрах накрая :) Аз си мислех, че и отгоре го омазваш с майонеза - затова!
Мерси!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2008 10:11 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Яну, 2008 11:53 pm Сря
Мнения: 4
Location: Стокхолм
Вижте какво измислих тоя път.

Image


Attachments:
DSC_00021.jpg [61.64 KiB]
Downloaded 1 time
 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2008 11:02 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Поздравления, gajev13!

С каква риба го направи?

Май и аз ще го забъркам тези дни, тъкмо съставях меню за седмицата ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB