Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:56 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Окт, 2005 3:57 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
400 г бутер-тесто
200 г филе от сьомга (може и от консерва)
200 г кестени
2 с.л. пармезан
2-3 с.л. течна сметана
2 с.л. бяло вино
1 с.л. лимонов сок
малко пресен джинджифил
сусам за овалване

Кестените се сваряват, обелват се топли и се смилат с месомелачка (аз ги прекарах през пресата за чесън :oops:).
Рибата (ако е сурово филе) се накълцва на кубчета (като зарчета за табла).
Рибата и кестените се смесват и се заливат с лимоновия сок, джинджифила и виното.
Като престоят половин час, се добавят течната сметана и пармезанът и се поръсват с прясно смлян бял пипер.

Тестото се нарязва на ленти, широки 10-12 см. По средата на лентите се слага тънка ивица от плънката. Завиват се на руло.
Рулата се слагат за няколко минути в камерата или фризера.

Нарязват се парченца, дълги около 5 см. От двете страни се потопяват в сусам.

Рулцата се подреждат в напръскана с малко студена вода тава. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С.

Поднасят се със задушени пресни гъби.

Забележка: Може да се оформи само едно голямо руло и да се изпече цяло.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Окт, 2005 4:06 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ох ,леле :ligi: :ligi: това ще да е било Божествено вкусно! :)
Записах си го!Трябва да го вместя непремено в графика за тази седмица! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Окт, 2005 4:43 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Това направо кърти миФки! :mrgreen: Отива при любимите рецепти и ще бъде сготвено при първа възможност, макар че мадам не обича сьомга. Аз пък няма да и казвам какво има вътре...


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2005 10:33 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
... ще бъде сготвено при първа възможност, макар че мадам не обича сьомга. Аз пък няма да и казвам какво има вътре...

Ако сложиш гъбките в пълнежа (както е в оригиналната рецепта :oops: - възстановявах я по памет :oops:, но все пак си спомних, че има гъби някъде), госпожата вероятно няма да усети нелюбимата сьомга :roll:
[hide]направо стана оксиморон - нелюбима сьомга :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2005 12:42 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Пък дори и да я усети, ще има повече за мен! :mrgreen: :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2005 9:44 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не можах да спя цяла нощ, защото се чудех какво да сготвя днес на жената.

Ето, това ще е! Ама май няма да сложа сьомга от първия път. Ще пробвам с риба тон.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2005 9:57 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
Не можах да спя цяла нощ, защото се чудех какво да сготвя днес на жената...

Какъв е поводът (ако не е тайна)?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2005 10:05 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Алеко написа:
Не можах да спя цяла нощ, защото се чудех какво да сготвя днес на жената...

Какъв е поводът (ако не е тайна)?


Що трябва да има повод? Ние си готвим и без повод.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2005 12:05 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Такааа. Както съм описал на едно друго място, при техническата страна на цялата работа имах малко проблеми, но иначе беше страхотно вкусно!

Благодаря на Бисквитка от сърце!

Поради ред причини се наложи на променя някои неща. Първо ползвах риба тон, защото Зелената Мамба не обича сьомга. (В последствие се оказа, че тя не обича изобщо неща с риба, а само чисто гола риба :evil: .) Освен това добавих към рибено-кестеновата смес една щипка копър, малко сол и една лъжица олио от гроздови семки, защото ми се стори доста сухичко. Не прецених, че ще има и сметана, но олиото хич не се отрази зле - днес съм по-хубав от оня ден :mrgreen:
Когато оформих рулото, го намазах отгоре пак с малко олийце, че да мога да го наръся по-добре със сусам.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2005 1:13 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Когато оформих рулото, го намазах отгоре пак с малко олийце, че да мога да го наръся по-добре със сусам.
Е не стана ли много мазно?

Очаквам да видя младеж на 25 с тези дози гроздово олио :mrgreen:.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2005 3:12 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Когато оформих рулото, го намазах отгоре пак с малко олийце, че да мога да го наръся по-добре със сусам.
Е не стана ли много мазно?

Очаквам да видя младеж на 25 с тези дози гроздово олио :mrgreen:.


Маааалце мазничко стана, признавам си. Но това не попречи на отличния вкус. Следващият път ще си го направя със сьомга, тъй като Мамбата и без туй няма да го яде. А мисля и каперси да сложа.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB