Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 04 Мар, 2021 3:28 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Ное, 2005 2:04 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Десет малки осолени херинги се измиват, почисват и накисват за едно денонощие във вода. После се подсушават и разделят на две половини. Две глави лук и две кисели краставички се нарязват на кубчета и се заливат с 1 чаша оцет и 2 чаши вряла вода. Маринатата се вари 10мин. заено с 3 дафинови листа и 5 зърна ч.п. Херингите се намазват с горчица и се потапят в изстиналата марината за 24 часа. Отцеждат се и се поднасят с майонезен сос.

Комбинацията риба с горчица звучи странно, но опитайте да изпечете най-проста скумрия, тънко намазана с горчица - тежката миризма изчезва и месото добива пикантен вкус. Друг начин да се отстрани тежката миризма на някои риби е да се накиснат за час в прясно мляко.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Ное, 2005 5:07 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
to4ica написа:
Комбинацията риба с горчица звучи странно...
На мен не ми звучи странно, направо ми изглежда нормално, особено след Рагуто от херинга

to4ica написа:
...но опитайте да изпечете най-проста скумрия, тънко намазана с горчица - тежката миризма изчезва и месото добива пикантен вкус.
Пробвали сме и е много хубаво ;).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB