Черноморски паламуд се нарязва на по едри парчета /трахули/ и се реди на дъното на предварително посипан със сол съд. За предпочитане е морската сол. След това отгоре покриваме рибените парчета с още морска сол. Оставяме така 24 ч. Махаме излишната сол и редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки - черен пипер на зърна, едно две зърна бахар, ситно нарязан чесън, копър. Заливаме с олио, така че то да бъде поне с два пръста над рибата. Сипваме и по 1 суп.л-ца винен оцет неразреден. Тази вкусотия оставяме на студено в хладилник или на балкона. След като сме затворили бурканите то ние ги обръщаме с капачките надолу и оставяме така 72 ч. После изправяме бурканите и държим още 72 ч. На седмия ден можем да опитаме какво сме сътворили. А то е нещо доста вкусно. Подобна рибна салата изпива доста водка или други твърди питиета така че е добре все пак да внимаваме.
|