Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:14 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Дек, 2005 10:13 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Правим силна саламура с разчет 2 л вода + пакет морска сол. Филетата давим в тази саламура 48 ч. /все пак рибата обича да е в свои води/. Отцеждаме от саламурата и редим филетата в съд. Заливаме с 1 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. вода, 1 суп.л-ца горчица, но не от тази която е с хрян. Престояват така 24 ч на студено. Редим плътно в буркани като всеки ред риба отделяме с подправки - черен пипер, бахар, даф.лист. Заливаме с олио до гърлото на бурканите. Затваряме с капачките и оставяме на студено 7 дни. Така приготвеното мезе от херинга е чудесна добавка към водка, вино, бира.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Дек, 2005 10:18 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добре дошъл на Владо, майсторът на рибите!

Само една молба, недей да пишеш, моля, само с главни букви.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB