Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 30 Ное, 2020 11:21 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 13 Дек, 2005 9:53 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Черноморски паламуд се нарязва на по едри парчета /трахули/ и се реди на дъното на предварително посипан със сол съд. За предпочитане е морската сол. След това отгоре покриваме рибените парчета с още морска сол. Оставяме така 24 ч. Махаме излишната сол и редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки - черен пипер на зърна, едно две зърна бахар, ситно нарязан чесън, копър. Заливаме с олио, така че то да бъде поне с два пръста над рибата. Сипваме и по 1 суп.л-ца винен оцет неразреден. Тази вкусотия оставяме на студено в хладилник или на балкона. След като сме затворили бурканите то ние ги обръщаме с капачките надолу и оставяме така 72 ч. После изправяме бурканите и държим още 72 ч. На седмия ден можем да опитаме какво сме сътворили. А то е нещо доста вкусно. Подобна рибна салата изпива доста водка или други твърди питиета така че е добре все пак да внимаваме.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB