Това е едно чудесно мезе .Хубавото му е ,че можеш да си го приготвиш от предния ден даже и после дамо да го изпържиш,което го прави идеално за гости.

Рецепта е на Ирина от good-cook.Предлагам ви я в оригинал,но по нея може много да се импровизира

,и резултатъ винаги ще добър:
Панирани рачешки рулца
Необходими продукти:
1 пакет рачешки рулца (от големите,не помня грамажа,но бяха 14 бройки)
няколко скилдки чесън
черен пипер
соев сос (по желание)
горчица (около 2 с.л.)
кашкавал около 60-70
1 яйце
брашно
галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала на тънки пръчици с дължината на рулцата,аз лично имах и една печена чушка и от нея сложих,чудесно ще стане според мен и с кисела крастваичка,маслинки..въобще с каквото ви хрумне.
Смачкваме чесъна,добавяме горчицата,черния пипер и соевия сос.Разбъркваме добре докато се хомогенизира.
Кипваме
малко вода и пускаме ролцата за 10-15 секунди.Водата наистина трябва да е малко,за да не се загуби деликатния аромат на рулцата.Изваждаме ги и внимателно ги развиваме.Трябва или да сте много бързи ,или да ги попарвате на порции,защото когатио позастинат ,започват да се разкъсват.
Намазваме с пастата,поставяме пръчица кашкавал,завиваме на рулце.Овалваме в брашно,в яйце (предварително разбито с 2-3 с.л. вода) и галета.Подереждаме в чиния и поставяме в хладилника за 30 мин. за да стегне панировката (аз бързах и ги сложих в фризера за 10 мин).Пържим до зачервяване,отцеждаме в/у кухненска хартия.Сервират се топли,може с някое сосче (да речем кисело мляко с чесн и копър).
Да ви е сладко!