Рибно филе от риба по избор се натрива с подправки и се оставя да ароматизира.Нарязва се на ивици като от едната страна се оставя по 2-3 см ненарязано за да не се отделят ивиците.Увиваме ги като плитка на коса и потапяме в брашно.Пържим на умерено силен огън до готовност.Отцеждаме от мазнината а в нея сипваме малко сухо бяло вино,ситно нарязан или пасиран чесън,черен пипер,сол/соев сос/,копър,нишесте една суп.л-ца.Бъркаме непрекъснато докато не се сгъсти соса.Правим палачинки които намазваме с пастет от рибна консерва.Сервираме в чини като първо слагаме готовите палачинки намазани с пастета а след това върху тях слагаме плетеницата .Всичко това заливаме със соса който сме приготвили от мазнината от пърженето и добавените в нея продукти.Да Ви,е сладко!
|