Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Яну, 2006 6:31 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Рецептата е стара, традиционна - от баба ми и майка ми. Готви се през пролетта.

Продукти:
1кг възможно най-прясна цаца;
2 връзки пресен (зелен) лук;
3 стръка пресен чесън;
1 връзка копър;
1 връзка джоджен;
1 ч.л. смлян чер пипер;
1 ч.л. червен пипер;
1 дафинов лист;
1 кафена чашка доматена салца или 2 ситно нарязани домата от буркан;
4-5 с.л. олио;
2 с.л. брашно;
сол.

Рибата се измива със студена вода. Не е необходимо да се чисти, но ако искате и не ви мързи - изчистете си я, но тогава рибата трябва да е малко повечко и в никакъв случай не махайте главите :x !
Насолявате цацата и я поръсвате със сока на 1/2 лимон. Трябва да престои около час, като 2-3 пъти внимателно я разбърквате!
Нарязвате зеленчуците на едро, прибавяте салцата, подправките (без дафиновия лист), олиото и брашното и 2 кафени чашки вода.
Отцеждате рибата добре, смесвате я със зеленчуците, изсипвате в плаке (тава), слагате дафиновия лист в средата и печете в умерена (около 200 градуса) фурна докато остане почти на мазнина.
Ще се изненадате, че от най-евтината риба става толкова вкусна манджа!
Бира или вино - изборът е ваш!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2006 3:19 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Нямам търпение да дойде пролетта, само не знам в София дали и къде се продава прясна цаца, но предполага, че и със замразена ще стане.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2006 11:36 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Нямам търпение да дойде пролетта, само не знам в София дали и къде се продава прясна цаца, но предполага, че и със замразена ще стане.

Чудно, чудна рецепта! Няма да стане със замразена, тя става на пихтия, каквото и да я правиш.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Май, 2006 10:37 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
to4ica написа:
Няма да стане със замразена, тя става на пихтия, каквото и да я правиш.
Пролетта почти си замина, а аз още точа лиги по тази рецепта. Май ще трябва да ида на гости на някой край морето, да ми сготви тази манджичка.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Май, 2006 11:56 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Пролетта почти си замина, а аз още точа лиги по тази рецепта. Май ще трябва да ида на гости на някой край морето, да ми сготви тази манджичка.

Никъде не виждам прясна цаца, ако някой знае, да свирка, че и на мен ми е голям мерак


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2006 7:38 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Апр, 2005 12:36 pm Чет
Мнения: 97
Location: Варнаaaaa
Аз тая рецепта сега я виждам. Защо се готви точно през пролетта :?:

Още утре ще си купя трицона и ще я направя. Тук поне риба бол :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2006 9:57 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Сигурно, защото само през пролетта цацата е прясна :lol: :lol: :lol:.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2006 9:11 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
Сигурно заради зеления лук е през пролетта, но аз ще я опитам със стар лук (нищо , че ще люти). ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2006 6:35 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Дулсинея написа:
...(нищо , че ще люти). ;)
Ще извикаш Алеко да ти го накълца и той тутакси ще изприпка от Елада. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Сеп, 2006 6:24 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Дулсинея написа:
...(нищо , че ще люти). ;)
Ще извикаш Алеко да ти го накълца и той тутакси ще изприпка от Елада. :mrgreen:


Няма да е ту-такси, а ту-файтон! И няма да припкам, щото съм вече човек на възраст, а ще се дотъркалям (с автомобил, вие какво си помислихте?) :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Сеп, 2006 6:30 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Побързай, че жената ще остане гладна.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Сеп, 2006 6:35 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Побързай, че жената ще остане гладна.


Е, ще трябва да почака още няколко дни. Малко диетка...


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Сеп, 2006 9:56 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Докато ти се тъпчеш до припадане, другите на диета, а?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2006 11:43 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
Алеко, споко има време!
Мисля да я приготвя през почивните дни.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2011 4:18 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
Пробвал съм го със стар лук и става също доста хубаво


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB