Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 13 Авг, 2020 5:38 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Яну, 2006 1:07 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Използват се цели риби, които се изчистват докато са все още леко замръзнали; нарязват се на около 2см дебели шайби.
Покрива се дъното на голяма тава с морска сол; нарежда се рибата и отгоре се поръсва (не се затрупва!) със сол. Престоява на хладно 7-8 часа. Изчиства се от солта и съвсем повърхностно се измива.
Реди се така: ред лимонови (2-3 броя) резени, ред риба добре оваляна в олио, като на всеки ред се добавя олио така, че да няма после мехурчета с въздух. Други никакви подправки не се слагат.
Добре е да се изпозва изстинало олио, в което около минута - две сме пържили филия хляб.
Престоява 7-10 дни в хладилника или поне това е теорията :lol: - у нас я почваме малко преди да направи седмица - с водка, мастика, гроздова... и тостера и хляба близо до масата :YY:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 1:40 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
[quote="Apetitko"][/quote]
А така, чудно! Поне замразена скумрия се намира лесно. Солта обикновена или морска? Лимонът резенчета или само кора, защото ако е с месото се страхувам, че ще загорчи.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Яну, 2006 7:13 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Солта - морска, а лимонът на резенчета - просто го режеш на кръгчета. Има наистина понякога много слаб горчив привкус, но той изобщо не пречи на цялостния превъзходен вкус на рибката, вервай ми! :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Яну, 2006 2:49 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Apetitko написа:
вервай ми! :twisted:

Хем ти вервам, хем ще пробвам в най-скоро време, да се уверя със собственото си небце :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2006 12:02 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
Eй, забравил съм да напиша: след като се почисти от солта и се премие, рибата се нарежда върху няколко листа вестник и върху нея се слгат също няколко листа от този унижерсален материал, за да се подсуши - десетина минути.
Това ще го добавя.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB