Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:50 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 07 Фев, 2006 12:15 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
:) :) От мой познат от с.Равадиново знам следната рецепта за приготвянето на морски кефал на скара,или барбекю.С времето когато вече слънцето е станало като червен портокал вече изпитваш желание за първия коктейл-водка с малко доматен сок и лъжичка горчица и черен пипер.Разпалваме барбекюто или огън и докато жарта се покрие с бяла пепел ,а слънцето се е скрило пийваме остатъка от питието ако е останало такова и действаме :) :) :) Кефала който предварително сме почистили и осолили отвън и отвътре с морска сол и сме натрили с черен пипер го поставяме на скарата/барбекюто и печем равномерно от вси страни докато рибата придобие цвят на натурална блондинка която се е пекла на плажа поне 1 ч.Сваляме тази вкусотия от скарата и поставяме в съд с похлупак.Заливаме с дресинг от зехтин,1 лъжица сол не пълна,ситно счукан или пасиран чесън.Оставяме така да престои 15-20 мин и през това време изпиваме още едно Блъди мери без да бързаме и чак тогава пристъпваме към най важната част-консумацията.Вярвайте че така приготвената риба е чудесна и като основно ястие или пък като мезе за силни напитки от типа на водка,ракия,мастичка или др.такива. :P :P :P Опитайте!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB