Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Ное, 2020 6:33 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Сушен паламуд
Сготвено на: 13 Дек, 2005 12:26 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
От тетрадката на таааати:
СУШЕН ПАЛАМУД
Рибата тежи 500-800 г 1 брой.
Оформя се като царвул, като съсирената кръв около гръбнака се изчиства добре, а от главата остава само "черупката".
Зарива се в морска сол, като престоява 48 часа в нея.
Измива се, разпъва се с дълга дебела клечка и се окачва за опашката; съхне в продължение на 1 седмица.
70.10.12
Става и с океанска скумрия.


 Profile  
 
 Рецепта: Сушен паламуд
Сготвено на: 10 Фев, 2006 1:27 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Фев, 2006 3:59 pm Сря
Мнения: 3
искам само да внеса едно подобрение тук ;)
поне на нашето семейство ни харесва повече рибата да не се зарива в сол, а да кисне в саламура,защото иначе става доста солена(което не винаги е недостатък ;) ;) ;) )
първо кисне 2-3 4аса в слаба саламура-на една кофа вода-около 2-3 шепи морска сол,след това сменяте саламурата-на една кофа вода-около 1,5 морска сол,кисне 24 часа; след това пак сменяте саламурата -със същата концентрация и последно кисне 48 часа.Провесвате да се вее около една седмица.Става чудна...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB