Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:15 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Апр, 2006 2:09 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Понятие си нямам защо точно по полски и е името на тази манджица, но е най-лесното нещо за приготвяне, а и е вкусна :lol:

Та, продуктите за 2 порции са: филета бяла риба (аз най-често взимам 0.5 кг замразена треска), средна глава лук, 2 варени яйца, пакетче от 125 гр. масло и копър, колкото душа иска.

Филетата се варят не повече от 10 минути, като заедно с тях в тенджерката слагаме и разрязаната на четири глава лук (да измирише рибата, но това сигурно го знаете), междувременно разтопяваме масълцето, а яйцата наситняваме на яйцерезачката.

Отцеждаме рибата, слагаме половината от филетата в чинията, наръсваме (така да се каже) с по едно яйце всяка порция, заливаме с половината от маслото и накрая накълцания копър.

Става фантазия, при това може да бъде и основно ястие, с повечко филета, и предястие. Подправки не съм споменавала - сол слагам на вкус, понякога може и мъничко червен пипер върху яйцето, за да стане по-цветно.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 2:20 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Куцо пиле написа:
Понятие си нямам защо точно по полски и е името на тази манджица...
Точица ще каже, тя е нашата полска връзка.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 3:22 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
...Та, продуктите за 2 порции са: филета бяла риба (аз най-
често взимам 0.5 кг замразена треска...


Пробвай някой път със сулка, т.е. сладководна бяла риба. Който веднъж е ял от нея, няма и да си помисли за треска или хек.

The Warsaw Connection бързо да казва кое как и защо, моля!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 3:51 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Рeцептата е по-скоро ашкеназим...
Риба с яйца и копър - ммммммммммммммм, само те го могат така!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 4:51 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ммммм, много вкусно звучи! Благодаря, Куцо пиле!

Имам версия за полската връзка, но да чуем, какво ще каже Точица.

Кой беше органайзерът, с който да помоля любимия да купи риба? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 4:54 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Recipe Organizer Deluxe :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Май, 2006 9:59 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Куцо пиле написа:
Понятие си нямам защо точно по полски и е името

Точно така е, Куцо пиле, поляците така си я наричат - ryba po polsku. Само че обикновено предварително правят бульон от морков, целина, лук, праз, магданоз, дафинов лист и бахар и варят рибата в него.
Това си е класическа рецепта - и Йосиф има право, в Полша много от рецептите, наложени в националната кухня, са с еврейски произход /като изключим многото прасета, които изяждат, разбира се/.

Алеко написа:
Пробвай някой път със сулка, т.е. сладководна бяла риба

Вярно е страхотна, но нещо не я намирам често. Сигурно я има в големите вериги. Тази риба наистина има Вкус! Правила съм я по тази рецепта и наистина е чудна.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB