Понятие си нямам защо точно по полски и е името на тази манджица, но е най-лесното нещо за приготвяне, а и е вкусна
Та, продуктите за 2 порции са: филета бяла риба (аз най-често взимам 0.5 кг замразена треска), средна глава лук, 2 варени яйца, пакетче от 125 гр. масло и копър, колкото душа иска.
Филетата се варят не повече от 10 минути, като заедно с тях в тенджерката слагаме и разрязаната на четири глава лук (да измирише рибата, но това сигурно го знаете), междувременно разтопяваме масълцето, а яйцата наситняваме на яйцерезачката.
Отцеждаме рибата, слагаме половината от филетата в чинията, наръсваме (така да се каже) с по едно яйце всяка порция, заливаме с половината от маслото и накрая накълцания копър.
Става фантазия, при това може да бъде и основно ястие, с повечко филета, и предястие. Подправки не съм споменавала - сол слагам на вкус, понякога може и мъничко червен пипер върху яйцето, за да стане по-цветно.