Здравейте и за много години
Тази вечер хапнах любимата си рибка и реших да споделя с вас рецептата, ако въобще може да се говори за такава.
Та значи:
- 1кг. (или колкото ви душа сака) михалец - това е речна риба (в случая дунавска) която прилича на сом, но е доста по дребна, мах. до кило стига.
- брашно, галета, царевично брашно;
- сол, риган, соев сос.
Рибата се почиства от вън със солта, тъй като е доста лигава, след това се изкормва и измива основно. Поръсва се със сол на вкус, риган и соев сос, постоява 15-20мин.
Брашното, галетата и царечвичното брашно се омесват - брашното е в пропорция 3:1:1.
В тиган се загрява олио, мазнина или кой с каквото там пържи, рибата се овалва в брашняната смес и се пържи до зачервяване от всички страни.
След което се яде
с вино, бира или кой каквото му се пие.
Опссссс, забравих соса:
3 скилидки чесън смлени/счукани, кисело млекце и лъжица майонеза+няколко стръка копър се омесват добре в една купичка и всеки си го ползва според вкуса, става трепач
Снимки няма да прилагам щото оплюскахме всичко, остана само едно нещастно рибе. Бон апети.