Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:05 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 05 Май, 2006 10:46 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
500г тубички от калмари
200г рибно филе
1 глава лук
1 суха виенска кифличка, натопена в мляко
1 жълтък
1с.л. нарязан магданоз
4 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
60мл олио
1 чаша бяло сухо вино
1 чаша вода
1с.л. ароматизиран зехтин, в който предварително са накиснати листенца босилек, естрагон и майорана
1 морков
сол и ч.пипер
Калмарите се мариноват поне 1 час във виното и водата, олиото и настъргания морков. Рибните филета се нарязват ситно и се смесват с настъргания лук и кифличката. Разбъркват се заедно с 2 накълцани скилидки чесън, магданоза, жълтъка, сол и ч.пипер. Калмарите се вадят от маринатата и се пълнят със сместта, като краищата се защипват с клечки. В тенджера под налягане се загрява малко олио, калмарите се запържват на силен огън. Долива се маринатата, прибавят се цели другите 2 скилидки чесън, сол и пипер. Тенджерата се затваря и готвенето продължава 20мин. след като заври. След отварянето на тенджерата ястие се полива с ароматизирания зехтин и се доварява ок.5мин. докато сосът леко се посгъсти.

Източник: http://www.smaczne-szoste.niegadaj.pl

Бих извадила калмарите след като се сварят, в тавичка с малко пармезан и галета и леко запичане. А сгъстеният сос - отделно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB