inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 01 Ное, 2014 5:21 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Юни, 2006 4:26 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
за 6 порции

3 големи скумрии (около 1.300 - 1.400 кг)
1 кутия (800 г) белени домати (може и небелени, ама трябва да се белят :P)
1 дафинов лист
8 зърна черен пипер
2 с.л. олио

Рибата се почиства, измива и нарязва на шайби. Нарежда се в тавичка и се залива с пасираните домати. Вода не се слага.
Подправя се (аз не слагам сол, защото консервираните домати са достатъчно солени) и се пече, докато рибата стане готова. Може да се пече и по-дълго време, докато сосът се сгъсти повечко.

Ястието се поднася със зелена салата и варен ориз.

Много е вкусно, напомня рибените консерви от моето детство ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 8:16 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Що си играеш да пасираш домати? :roll: Аз заливам с доматен сок. Домашен обаче, предполагам, че е по-гъст от купешкия.
Сега виждам, че и рибата режеш на шайби. Аз ги слагам цели, сцепени по дължина или, ако са големи рибоците, ги деля на 2 парчета, пак по дължина.
Дали има промяна във вкуса, щом са срязани различно? :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 12:43 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Радост, режа рибата на шайби, защото така беше нарязана в консервите :lol:
[hide]Пък и така мога да нахраня повече хора :P [/hide]
Пасирам доматите, защото нямам домашен доматен сок (т.е. няма домашни домати, а с купешките не е същото).


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 1:01 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Пък и така мога да нахраня повече хора :P


Ти да не тръгнеш сега и по вода да ходиш? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 2:00 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Алеко написа:
biskvitka написа:
Пък и така мога да нахраня повече хора :P


Ти да не тръгнеш сега и по вода да ходиш? :mrgreen:

По-добре да я превърне във вино! :P :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2007 1:40 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
biskvitka написа:
3 големи скумрии (около 1.300 - 1.400 кг)
Определено тази рецепта става по-вкусна с херинга. Нараво фантазия, а соса - нямам думи... Толкова много хляб изяжда и спокойно могат да хапнат повечко души. Така че Биски трябва да поработи само върху превръщането на вода във вино :lol:.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2007 12:32 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Така че Биски трябва да поработи само върху превръщането на вода във вино :lol:.

Да побърза, че знае ли човек какъв акциз ще ни връхлети :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB